HBO je naručio seriju The Time Traveler’s Wife od Stevena Moffata

HBO je izašao kao pobjednik u napetom nadmetanju za TV adaptaciju romana The Time Traveler’s Wife (Žena vremenskog putnika), autorice Audrey Niffenegger. U nadmetanju je prema navodima Deadlinea sudjelovalo puno “igrača” između ostalog i Amazon Studios. Serija je na HBO-u dobila instantnu narudžbu (straight-to-series) bez klasičnog isprobavanja teritorija s pilotom. Još zanimljivija stvar je da serija stiže od Stevena Moffata (Dr. Who, Sherlock) koji je na projektu scenarist, izvršni producent i showrunner. Uz Moffata ostali izvršni producenti su Sue Vertue i Brian Minchin.

Zapetljana i magična ljubavna priča The Time Traveler’s Wife govori o Clare i Henryju, te njihovom braku s problemom “putovanja kroz vrijeme”.

“Pročitao sam The Time Traveler’s Wife od Audrey Niffenegger prije mnogo godina i zaljubio se u roman. Čak sam napisao i epizodu serije Doctor Who pod naslovom The Girl In The Fireplace kao direktan odgovor na roman. Kada je u sljedećem romanu Audrey imala lik koji je gledao upravo tu epizodu shvatio sam da je uspješno detektirala poveznicu. Sada, godinama kasnije prilika za adaptaciju romana je kao ostvarenje sna. Hrabri novi svijet dugačke televizijske forme je spreman za ovu vrstu dubine i kompleksnosti.” – izjavio je Moffat u službenom priopćenju.

“Uzbuđeni smo zbog suradnje sa Stevenom Moffatom, Hartswoodom i WBTV-om na adaptaciji The Time Traveler’s Wife.” – izjavio je Casey Bloys, šef HBO-a. Stevenova strast je očita u svakom projektu kojeg je pisao, stoga smo sigurni da će njegova ljubav i poštovanje prema ovom očaravajućem i slojevitom romanu učiniti ovu seriju perjanicom HBO-a.”

Za sada nije poznat broj epizoda, kao ni eventualni datum premijere serije.

Filmska adaptacija iz 2009. godine u kojoj su glavne uloge tumačili Rachel McAdams i Eric Bana nije bila previše dobro prihvaćena iako nije ostvarila loš rezultat na kino blagajnama. Te iste godine je sukreatorica serije Prijatelji Marta Kauffman za ABC razvijala TV adaptaciju pod nazivom Henry and Clare, ali nikad nije dobila narudžbu za seriju.

The Time Traveler's Wife

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics