HBO radi na novoj adaptaciji romana Sfera Michaela Crichtona

HBO će adaptirati još jedan žanrovski roman Michaela Crichtona – Sferu (Sphere), objavljenu 1987. godine. Riječ je seriji čija će showrunnerica, scenaristica i izvršna producentica biti Denise Thé. Ona će na projektu surađivati s Lisom Joy, Jonathanom Nolanom i Athenom Wickham iz Kilter Filmsa (Westworld), te Robertom Downeyjem Jr.-om, Susan Downey i Amandom Burrell iz kuća Team Downey (Perry Mason) i Warner Bros. Television. Dakle, projekt je koprodukcija kuća Kilter Films, Team Downey i Warner Bros. TV.

Thé je nedavno radila kao izvršna producentica i scenaristica na trećoj sezoni HBO-ove serije Westworld. Poznata je i po pisanju i produkciji žanrovske serije Person of Interest, na kojoj je incijalno surađivala s sutvorcem Westworlda Jonathanom Nolanom, a radila je kao scenaristica i konzultantska producentica na Gothamu.

Američka mornarica otkriva svemirsku letjelicu na dnu Tihog oceana i šalje tim koji će je proučiti. Odmah otkrivaju da je letjelica sa Zemlje, ali i da već više od 350 godina sjedi na dnu oceana, što ih navodi da vjeruju kako je putovala nazad kroz vrijeme. Kad se ukrcaju na brod, otkrivaju masivani objekt u obliku sfere, koji izgleda kao da je izvanzemaljskog porijekla. Dok se tim nosi s intenzivnim pritiskom svog radnog okruženja, jedan član tima ulazi u sferu, a ubrzo nakon toga dolazi u kontakt s nečim što se čini kao vanzemaljski entitet – koji sebe naziva Jerry – i koji njihov strah može pretvoriti u stvarnosti…

Crichtonov roman je 1998. godine već adaptiran kao film, pod redateljskom palicom Barryja Levinsona. Glavne uloge u filmu su ostvarili Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson, Sharon Stone, Liev Schreiber i Peter Coyote. Film nije dobro prošao ni kod publike, ni kod kritičara što zorno prikazuje i njegova ocjena na stranici Rotten Tomatoes, od svega 11% od kritičara, i 38% od publike. Autorici najave je film jako drag, unatoč svim njegovim manama. Što vi mislite, treba li nam nova adaptacija?

Check Also

Netflix je objavio jezivi, misteriozni teaser za 4. sezonu serije Stranger Things

Kao što je Netflix i najavio kasno sinoć danas je objavljen teaser trailer za 4. …

Awake: prvi trailer za Netflixov apokaliptični triler!

Netflix je netom objavio prvi službeni trailer za apokaliptični triler Awake. Redatelj filma je Mark …

Web Statistics