HBO je zainteresiran za seriju “Watchmen”, jeste li i vi?

 

O ovoj se vijesti priča puno u zadnja dvadeset i četiri sata, usprkos tome što je jedina potvrđena informacija ta da je HBO pokazao interes za “Watchmen” i da su na temelju te franšize obavljene preliminarne rasprave. To na stranu, HBO nije potvrdio ništa i serija je za sada toliko fiktivna da uopće na nju ne trebamo gledati kao nešto što će se stvarno dogoditi. Ipak, mnogo je fikcije dobilo takav tretman i danas su priče o njihovim adaptacijama već zaboravljene.

No naravno, ovo nije samo nešto će se zaboraviti baš tako lako. Legendarni strip Alana Moorea “Watchmen” iz 1987. godine jedan je od najkvalitetnijih i najpopularnijih stripova svih vremena. 2009. godine je Zack Snyder napravio dosta popularnu i prihvaćenu adaptaciju koja je zapravo i više nego adekvatno obavila svoj posao (možda ne ako se pita Moorea, ali tog je čovjeka ionako oduvijek bilo teško zadovoljiti adaptacijama). A posebno su zanimljivi “Before Watchmen” stripovi iz 2012. godine koji su prepričavali radnju koja je prethodila originalnom stripu.

Ovo posljednje sam istaknuo jer možda bi ta fiktivna serija mogla ići u tom smjeru. Ipak, adaptaciju Watchmena smo već vidjeli pa možda bi HBO radije prikazao priču koja je za sada poznata samo poznavateljima stripa. A tko zna, možda bi HBO toliko kvalitetnije obavio adaptaciju originala da bismo se baš tome trebali radovati.

Sve je to sada upitno i jedino što možemo je spekulirati i smišljati teorije o onome što bi moglo biti. Ali baš to je dio čari.

Kakvu biste vi Watchmen seriju htjeli vidjeti? Ili biste radije da HBO svoje pare okrene prema nekom drugom projektu?

02102015_watchmen_hbo

 

Check Also

The Boys: novi opaki trailer za 2. sezonu izvrsne Amazonove serije

Amazon je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu njihove izvrsne, krvave i netipične superherojske …

Away: prvi teaser i fotke za Netflixovu novu SF seriju

Netflix je objavio prvi teaser i fotke za SF seriju Away, u kojoj glavnu ulogu …

Web Statistics