Harry Potter stiže u vaše domove na novoj platformi

Za sve vas koji možda još niste s tim upoznati vrijeme je da vam otkrijemo novi projekt koji za sve fanove Harryja Pottera donosi magične poslastice kako bi lakše prebrodili ovu vrlo neugodnu trenutnu situaciju s koronavirusom, a koja nas je zaključala unutar naša četiri zida. Pokrenut je Harry Potter at Home, hub koji će nuditi mnoštvo iznenađenja i zabavnih aktivnosti, a za to su se pobrinuli J.K. Rowling, Audible, Bloomsbury, OverDrive, Pottermore Publishing i Scholastic.

Želite li između ostalog otkriti sjajne čarobne videozapise, zabavne članke, kvizove, puzzle, zagonetke, svoje čarobnjačko ime, ili pak jednostavno otkriti kako napraviti svojim rukama neke doista cool HP kreativne stvarčice (poput kako isplesti svoj Weasley šal ili oslikati Ravenclaw tenisice), tada znate gdje ćete se zaputiti. Audible je već postavio i prvu besplatnu Harry Potter audio knjigu, odnosno Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter i Kamen mudraca) te ju možete preslušati koliko god puta želite. Iako je doduše slušanje dostupno na više jezika hrvatski nije jedan od njih pa ćete se morati zadovoljiti s engleskim, španjolskim, francuskim, talijanskim, njemačkim i japanskim. No sigurno će vas razveseliti podatak da je to verzija audio knjige koju izvodi fantastični britanski glumac Stephen Fry.

Pottermore Publishing u suradnji s OverDriveom također daruje prvu knjigu serijala u digitalnoj formi, kao e-knjigu ili audio knjigu, gdje se prva avantura Harryja Pottera može pronaći na preko 20 jezika i to uključujući OverDrive’s Libby app i Sora app. Ova ponuda će trajati do kraja travnja.

Na hubu vas čeka i J.K. Rowling arhiva u kojoj možete istraživati nastajanje ovog čarobnog svijeta kroz radove autorice.

To je naravno tek početak, pa je najbolje da pozorno pratite novosti iz čarobnjačkog svijeta, bilo putem same stranice, ili preko njihovog Twittera, Instagrama i Facebooka. Ako se do sada nikada niste registrirali na Pottermore stranice, onda ćete to morati učiniti kako bi otključali sva vrata tog čarobnog svijeta, ali dobra vijest je da vam barem nije nužna sova da vas pusti unutra 😉

Harry Potter

Check Also

Harry Potter League – quiz one – Veliki Tolk

pub kviz > Veliki Tolk je još ljetos najavio osnivanje Harry Potter lige. Sada je …

Natječaj za SF/F/H zbirku Priče o karateu (FFK 2020.)

Natječajem se traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje …

Web Statistics