Harry Potter: čini se da je HBO Max u ranoj fazi razvoja tv serije!

Kako ekskluzivno prenosi THR, čini se da HBO Max ima u planu Harry Potter igranu seriju. Izvori THR-a navode da su izvršni producenti kuće WarnerMedia imali niz sastanaka s potencijalnim scenaristima s ciljem donošenja Harry Potter franšize na televiziju. Ukratko, u skopu tih sastanaka su razmatrane različite ideje, ali za sada je projekt tek u ranoj istraživačkoj fazi. Što znači da još uvijek nitko nije službeno angažiran, jer nikakvi dogovori još nisu postignuti. Zanimljivo je i to da Warner Bros. i HBO Max za sada negiraju da je projekt u službenom razvoju, iako je više pouzdanih izvora potvrdilo da je projekt u vrlo ranoj fazi.

Dovesti Harryja Pottera na male ekrane je sigurno vrlo zahtjevan ali možda i neizbježan potez. Opako nadametanje streaming platforma u kombinaciji s iznimnim uspjehom i nadolazećim širenjem Disney Plus serije The Mandalorian izaziva potrebu iskapanja/korištenja dokazanih filmskih franšiza za televiziju. Dugogodišnje proračunske i kreativne razlike između sadržaja za male ekrane i sadržaja za velike ekrane gotovo su eliminirane s povećanjem televizijskih proračuna i napredovanjem specijalnih efekata.

No, treba uzeti u obzir da Harry Potter franšiza ima složenih problema s pravima. Rowling kontrolira franšizu i ima pravo glasa u svemu povezanom s njom. Za razliku recimo od proširenja svijeta Igre prijestolje, gdje je Martin otvoreno izrazio interes za širenje svog fantasy svemira na malim ekranima, dok autorica J.K. Rowling čini se nema preveliki interes za novi povratak u Hogwarts.

Check Also

Datum premijere i ostale novosti 2. sezone Netflixove serije Shadow and Bone!

Prvi teaser za drugu sezonu Netflixove fantasy seriju Shadow and Bone (Sjena i kost) smo …

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics