Halo: puni trailer za Paramountovu tv adaptaciju serijala videoigara

Prvi teaser trailer za dugo iščekivanu seriju Halo smo dobili u prosincu prošle godine, a sada je stigao i puni trailer koji je otkrio i datum premijere. Nakon gotovo desetljeća u razvojnom paklu, adaptacija serije jedne od najpoznatijih franšiza videoigara premijerno stiže već u ožujku.

Halo je serijal videoigara koje prate galaktički sukob između čovječanstva i vanzemaljske prijetnje zvane Covenant. Franšiza se sastoji od čitavog niza igara, knjiga i stripova. Showtime je još 2013. godine najavljivao kako će adaptirati igre u TV seriju no projekt je zatim nestao s radara. U lipnju 2018. stigla je vijest kako je Showtime naručio deset epizoda prve sezone da bi se stvar opet potpuno utišala. Showtime je čak i priznao kako je to za njih bio iznimno neobičan odabir, pa se serija nakon još nekih izmjena preselila na streaming platformu Paramount Plus.

Tvorci i showrunneri serije su Steven Kane (The Last Ship) i Kyle Killen (Awake). Kane je također i scenarist. Glavni redatelj koji je ujedno i jedan od izvršnih producenata je Otto Bathurst (Robin Hood, Peaky Blinders, Black Mirror). Ostali redatelji su Jonathan Liebesman (Texas Chainsaw Massacre: The Beginning), Roel Reiné (The Delivery) i Jessica Lowrey (Doom Patrol).

Iako su neki od najpoznatijih likova igre sastavni dio serije, TV adaptacija je smještena u vlastitu vremensku liniju. Prošle godine je izvršni producent Kiki Wolfkill potvrdio da serija neće biti dio istog kanona kao i igre, što je osiguralo scenaristima nešto više kreativne slobode i da se franšiza videoigara može nastaviti širiti bez brige o podudaranju s tv serijom.

Glavne uloge tumače Pablo Schreiber (American Gods) kao Master Chief, Natasha McElhone (Californication) kao dr. Catherine Halsey i Cortana, Bokeem Woodbine (Overlord) kao Soren-066, Shabana Azmi (Fire) kao admiralica Margaret Parangosky, Bentley Kalu (Avengers: Age of Ultron) kao Spartan Vannak-134, Natasha Culzac (The Witcher) kao Spartan Riz-028 i Kate Kennedy (Catastrophe) kao Spartan Kai-125.

Halo na Paramount Plus s prvom epizodom stiže 24. ožujka.

Check Also

House of the Dragon: prvi trailer za 2. sezonu HBO-ove serije

Tijekom panela na brazilskom CCXP-u, HBO je konačno predstavio prvi teaser trailer za drugu sezonu …

Furiosa: prvi trailer za prikvel hita Mad Max: Fury Road

O kakav dan! Warner Bros. je u sklopu eventa CCXP u Brazilu objavio prvi teaser …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics