Halloween: Jamie Lee Curtis kao ultimativna horor heroina

Kao što je jučer otkriveno Jamie Lee Curtis krasi naslovnicu časopisa Entertainment Weekly za njegovo izdanje uoči Noći vještica. No osim prigodne naslovnice taj broj skriva razne zanimljivosti vezane uz nadolazeći film Halloween, a također su isključivo za potrebe tog izdanja napravljene i fantastične fotografije s likovima Laurie Strode i Michaela Myersa.

“Za Laurie Strode je Michael Myers njezin jedini fokus. Za puno ljudi vrijedi ona – daleko od očiju, daleko od pameti. No za nju vrijedi – daleko od očiju, van pameti. Ona je doslovce van pameti! Jer zna da je Michael Myers prijetnja, a nitko drugi ga takvim ne doživljava.” – izjavila je Jamie Lee Curtis za svoj lik te dodala – “Ona je tada od čitavog tog iskustva 1978. bila rastrojena. Stoga je žena koju upoznajete 40 godina kasnije zaista pravi primjer hodajućeg PTSP-a.”

Kada je Curtis upitana da usporedi original iz 1978. i novi Halloween film odgovorila je: “U prvom filmu sam trčala puno više. U novom filmu više lovim.”

Što je zatvoreni Michael Myers radio posljednjih 40 godina? “Vrlo malo, vrlo malo.” odgovorio je redatelj David Gordon Green. “Zapravo ništa. U našoj verziji priče, kao i u Carpenterovoj, on je esencija. On nije lik. Kod njega nema priče. On je figura.”

O radnji filma i dalje nije poznato puno, osim da će se Laurie Strode naći u svom posljednjem okršaju s Michaelom Myersom, maskiranom figurom koja ju je proganjala otkad je jedva izbjegla njegov ubojiti pohod na Noć vještica prije četiri desetljeća. No ovaj puta u okršaju će Laurie na ispomoći biti i njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak).

Glavne uloge tumače već spomenute Jamie Lee Curtis, Judy Greer i Andi Matichak, Virginia Gardner, Will Patton, Toby Huss, Miles Robbins, Jefferson Hall, Haluk Bilginer i Nick Castle (koji je također glumio u originalnom filmu iz 1978. kao Michael Myers, i zanimljivo poslije toga se do ove prilike nije pojavljivao u franšizi).

Halloween u kina stiže 19. listopada.

Halloween
Jamie Lee Curtis by Art Streiber
Halloween
Michael Meyers iliti “The Shape” i Jamie Lee Curtis by Art Streiber
Halloween
Jamie Lee Curtis by Art Streiber
Halloween
Michael Myers by Art Streiber

Halloween

Halloween
Mini Me-yers

Check Also

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Percy Jackson and the Olympians: novi poster i fotografije!

Još malo se morate strpiti do Disneyjeve serije Percy Jackson and the Olympians, ali zato …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics