James Gunn će ipak režirati Guardians of the Galaxy Vol. 3!

U doista neočekivanom preokretu Disney je odlučio da će ipak vratiti Jamesa Gunna u redateljsku stolicu filma Guardians of the Galaxy 3. Prvo je važno istaknuti kako ova vijest nije nagađanje, te je istu već potvrdio Marvel i sam James Gunn.

Deadline navodi kako je odluka za ponovno zapošljavanje Jamesa Gunna donešena još prije nekoliko mjeseci. No zašto je točno došlo do ove promjene kada smo već svi izgubili nadu, to možda nećemo ni saznati. Nakon što je Gunn otpušten s mjesta redatelja Čuvara galaksije predsjednik Disneyjevog studija Alan Horn se nekoliko puta našao s Gunnom kako bi raspravljali o situaciji u kojoj su se našli. Čini se da su u konačnici Gunnova javna isprika i njegovo držanje tijekom cijelog tog procesa ipak bili dovoljno jaki da natjeraju studio da još jednom razmisli o svojoj odluci. No sasavim sigurno je pomogla kako podrška cijele glumačke postave Čuvara galaksije, tako i dobrog dijela fanova koji su pokretali razne kampanje kako bi Gunn ponovo dobio svoj stari položaj.

No s obzirom da se Disney s ovom odlukom nije žurio, sada kada je konačno donesena stvari su se malo zakomplicirale. Kao što već vjerojatno zante, Gunn je u međuvremenu preuzeo pisanje scenarija i režiranje filma The Suicide Squad 2 za Warner Bros./DC. Stoga je Marvel morao pristati na to da Guardians of the Galaxy 3 počne s produkcijom tek nakon završetka Gunnovog angažmana na nastavku filma The Suicide Squad.

Guardians of the Galaxy 3 je dio Faze 4 Marvelovog kinomatografskog svemira i vrlo je moguće da će biti smješten prije događanja filma Infinity War i Endgame, baš kao što je to bio slučaj s Guardians of the Galaxy Vol. 2 koji je bio smješten odmah nakon originalnog filma.

Sigurni smmo da će se sada naći i onih uvrijeđenih s ovom odlukom, ali s obzirom na sve ovo je najbolja opcija, jer niti jedan redatelj koji drži do sebe ne bi se ionako prihvatio ovako specifičnog projekta pred njegov sami kraj, tim više kada je Disney već ranije donio odluku kako će se zadnji nastavak Čuvara snimati po već napisanom Gunnovom scenariju.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 se najvjerojatnije neće početi snimati prije kraja 2020. godine, što znači da ne bi trebali film očekivati u kinima prije 2022.

“Dobrodošao nazad James.” – Peyton Reed (Ant-Man and the Wasp).

“GLORY HALLELUJA.” – Scott Derrickson (Doctor Strange).

“Neizrecivo sam zahvalan svakoj osobi koja me je podržavala u posljednih nekoliko mjeseci. Uvijek ću učiti i nastaviti raditi na tome da postanem najbolji čovjek što mogu. Iznimno cijenim Disneyjevu odluku i jako sam uzbuđen što ću nastaviti raditi filmove koji istražuju spone ljubavi koja nas sve povezuju. Bio sam, i nastavit ću biti ponizan pred vašom ljubavlju i podrškom. Iz dubine srca vam zahvaljujem. Volim vas sve.” – James Gunn.

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics