Guillermo del Toro će konačno režirati animirani film Pinocchio

Guillermo del Toro je konačno našao idealno mjesto za svoj dugogodišnji strastveni projekt, animirani film Pinocchio. Netflix je dao zeleno svjetlo del Toru za njegov debi u svijetu animiranog dugometražnog filma, i to za stop motion mjuzikl Pinocchio, klasičnu dječju priču o lutki koja želi biti pravi živući dječak. Del Toro će film režirati i producirati, dok scenarij potpisuju Del Toro i Patrick McHale (Over The Garden Wall). Suredateljsku stolicu će zauzeti Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox). Guy Davis (The Shape of Water) će biti koprodukcijski dizajner koji će inspiraciju crpiti iz Grimlyjevog dizajna iz 2002. godine, dok će lutke za film izraditi studio Mackinnon & Saunders (Corpse Bride). Produkcija na filmu Pinocchio započinje već ovu jesen.

Film će biti smješten u Italiju, tijekom 1930-tih, posebno znakovito povijesno razdoblje, kada je fašizam bio u usponu te kada je Benito Mussolini učvršćivao svoju vlast u zemlji.

“Niti jedna umjetnička forma nije utjecala na moj život i posao više nego animacija, kao što niti jedan samostalni lik u povijesti nije imao tako duboku osobnu povezanost sa mnom kao Pinocchio.” – izjavio je del Toro. “U našoj priči Pinocchio je nevina duša s ocem koji ga ne razumije, koji se gubi u svijetu kojeg ne shvaća. Stoga će se zaputiti na izvanredno putovanje koje će mu omogućiti duboko shvaćanje njegovog oca i stvarnog svijeta. Želio sam napraviti taj film toliko dugo. Nakon fantastičnog iskustva s Trollhuntersima, zahvalan sam što mi je talentirana ekipa s Netflixa dala priliku da publici predstavim svoju verziju neobičnog lutka koji postaje pravim dječakom.

Prva najava za ovaj film je išla još 2012. godine, ali uzbuđenje je trajalo svega godinu dana kada je del Toro objavio kako je dogovor s Amazonom propao. Pinocchio neće biti prva suradnja između Netflixa i del Tora pa se nadamo da projekt ovaj puta neće nigdje zapesti, s obzirom na dosadašnju više nego uspješnu suradnju.

Pinocchio
Koncept art
Pinocchio
Koncept art

Check Also

Lisey’s Story: Apple je otkrio prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana Lisey’s Story

Apple TV+ je konačno objavio prvi pogled na adaptaciju romana Lisey’s Story autora Stephena Kinga. …

Infinitum: Subject Unknown: britanski nezavisni SF triler!

U slučaju da vam je kao i nama Infinitum: Subject Unknown prošao ispod radara onda …

Web Statistics