Gospodari svemira: Otkriće, vrijeme je za povratak u Eterniju!

Na Netflixovoj animiranoj seriji Masters of the Universe: Revelation iliti Gospodari svemira: Otkriće su se lomila koplja. Uglavnom je podijela na one koje je prvi dio serije od pet epizoda u potpunosti razočarao (ako je suditi po ocjeni na stranici Rotten Tomatoes tih je fanova nešto više) i na one koji su prilično zadovoljni dobivenim. Osobno još nisam sigurna što točno mislim, i prije konačnog suda želim prvo pogledati i drugi dio limitirane serije koji stiže 23. studenog. A razlog zašto danas čitate o seriji je netom objavljeni poster i službeni sinopsis za drugi dio, odnosno preostalih pet epizoda.

Rat za Eterniju se nastavlja u drugom dijelu Gospodara svemira: Otkriće, inovativne i akcijske animirane serije koja s radnjom nastavlja točno tamo gdje smo i ostavili kultne likove. Sa Skeletorom koji sada vitla Mačem moći, umorni heroji Eternije moraju se udružiti kako bi se borili protiv sila zla u uzbudljivom i epskom zaključku dvodijelne serije.

Zanimljivo je da je serija debitirala s gotovo univerzalnim priznanjem kod kritičara, ali je kod fanova došlo do raskola, s nizom razočaranih He-Manovih obožavatelja koji su već u samom startu bombardirali seriju s lošim ocjenama. Njihova tobožnja kritika je da su He-Man i Skeletor, iako prisutni u flešbekovima, naizgled umrli u prvoj epizodi, lišivši Eterniju magije i prisilivši He-Manovu staru saveznicu, Teelu, da preuzme veću ili gotovo vodeću ulogu u seriji. To je, naravno točno sve do završetka pete epizode koja prikazuje povratak He-Mana i Skeletora, ali sa Skeletorom koji je preuzeo Mač moći. Argument nezadovljnih fanova je najvećim dijelom taj da ih je Netflix kao i tvorac serije Kevin Smith (Clerks) obmanio u marketinškoj kampanji vjerujući kako će dobiti seriju s obožavanim centralnim likovima te da je serija zapravo uvreda kako originalu i njegovim likovima tako i fanovima. Smith je pak odbacio te kritike kao neosnovane. Izjavio da bi pravi hardcore fanovi trebali bolje poznavati predložak na kojem je serija utemeljena, odnosno da su ranije u originalu postojale epizode u kojima He-Man nije pronašao Mač moći te nije postao He-Manom, i da nije uvijek on taj koji ‘spašava dan’ nego to radi uz pomoć prijatelja!

Gospodari svemira: Otkriće

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics