Gospodari svemira: Otkriće, trailer za drugu polovicu limitirane Netflixove serije!

Ako ste i dalje zainteresirani za Masters of the Universe: Revelation iliti Gospodare svemira: Otkriće onda ćete vjerojatno željeti pogledati trailer za drugi dio limitirane serije koji na Netflix stiže 23. studenog. No moramo vas upozoriti da ćete kroz trailer otkriti možda i više nego što želite znati prije samog gledanja. Ono što baš i nije neki spojler je da He-Man po svemu sudeći nije mrtav. Trailer je prilično fokusiran na njega i iako to nije garancija da će ga u radnji biti puno više nego što je to bio slučaj s prvim dijelom, barem se čini izglednijim.

Rat za Eterniju se nastavlja u drugom dijelu Gospodara svemira: Otkriće, inovativne i akcijske animirane serije koja s radnjom nastavlja točno tamo gdje smo i ostavili kultne likove. Sa Skeletorom koji sada vitla Mačem moći, umorni heroji Eternije moraju se udružiti kako bi se borili protiv sila zla u uzbudljivom i epskom zaključku dvodijelne serije.

Zanimljivo je da je serija debitirala s gotovo univerzalnim priznanjem kod kritičara, ali je kod fanova došlo do raskola, s nizom razočaranih He-Manovih obožavatelja koji su već u samom startu bombardirali seriju s lošim ocjenama. Njihova tobožnja kritika je da su He-Man i Skeletor, iako prisutni u flešbekovima, naizgled umrli u prvoj epizodi, lišivši Eterniju magije i prisilivši He-Manovu staru saveznicu, Teelu, da preuzme veću ili gotovo vodeću ulogu u seriji. To je, naravno točno sve do završetka pete epizode koja prikazuje povratak He-Mana i Skeletora, ali sa Skeletorom koji je preuzeo Mač moći. Argument nezadovljnih fanova je najvećim dijelom taj da ih je Netflix kao i tvorac serije Kevin Smith (Clerks) obmanio u marketinškoj kampanji vjerujući kako će dobiti seriju s obožavanim centralnim likovima te da je serija zapravo uvreda kako originalu i njegovim likovima tako i fanovima. Smith je pak odbacio te kritike kao neosnovane. Izjavio da bi pravi hardcore fanovi trebali bolje poznavati predložak na kojem je serija utemeljena, odnosno da su ranije u originalu postojale epizode u kojima He-Man nije pronašao Mač moći te nije postao He-Manom, i da nije uvijek on taj koji ‘spašava dan’ nego to radi uz pomoć prijatelja!

Cijela ova kontroverza će neminovno utjecati i na drugu polovicu serije, vidi se to i u količni dislajkova ovog trailera na YouTubu, ali izgleda da će druga polovica serije biti manje dramatična pa bi se fokus trebao konačno prebaciti na to da li je u pitanju kvalitetni uradak ili ne. Mi ćemo svoj osvrt napisati kad pogledamo preostalih pet epizoda, ali moramo priznati da nam je prva polovica bila relativno dobra, nije bila ništa posebno, ali nikako je ne bi svrstali u loše ostvarenje.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics