Good Omens: šanse za novu sezonu su prilično dobre!

U Amazonovoj i BBC-jevoj seriji Dobri predznaci (Good Omens) uživali su i kritičari i publika, a posebne pohvale su išle na račun glavnih glumaca Michaela Sheena i Davida Tennanta kao anđela Aziraphalea i demona Crowleyja. Od kada je završila prva sezona, postavlja se pitanje, da li ćemo dobiti još ili se moramo zadovoljiti prvom sezonom koja je u potpunosti adaptirala istoimeni roman Neila Gaimana i Terryja Pratchetta.

Iako se Gaiman incijalno “opirao” ideji nastavljanja te priče, pojavilo se svjetlo na kraju tunela. I to taman nešto ranije prije nego je i sama Amazonova adaptacija nagrađena s jednom od najzančajnijih žanrovskih nagrada, Hugom. Sada nam se čini da su time šanse samo još veće. No da se vratimo na ono što nam je dalo nadu, a to je intervju za Digital Spy u kojem je Gaiman izjavio sljedeće:

“Mislim da je vjerojatnost [stvaranja još Good Omensa] prilično dobra. Nije kao da netko ne želi napraviti više. Trebamo samo otkriti kako i kada i sve moguće ako, te sve to nekako ukomponirati. Osim toga, trenutno smo u svijetu pandemije koronvirusa gdje nitko još ne zna kako snimiti velike projekte. Postoje problemi koje niko od nas ne zna kako najbolje riješiti.

Ali svi bismo voljeli to napraviti, pa je zapravo samo pitanje da vidimo li to doista i možemo, ako možemo uzeti vrijeme koje nam za to treba, ako to možemo posložiti zbog rasporeda svih koji u tome trebaju sudjelovati. Znam da nisam jedina osoba koja želi vidjeti više Crowleyja i Aziraphalea.”

Ako vam nedostaju fantastični likovi iz adaptacije onda imamo još jednu dobru vijest. Nakladnička kuća Hangar 7 je najavila izlazak scenarija za Dobre predznake. Scenarij je već preveden što znači da nećete čekati dugo na priliku da zagrizete u njega. No gricnuti možete odmah, čisto da vidite što vas čeka jer je Hangar 7 na svojim službenim stranicama objavio uvod i prvih nekoliko scena pa se bacite na čitanje! “Ima tajni u ovoj knjizi, i ima spojlera na kraju, čak i za one koji su pročitali roman.” – Neil Gaiman.

Check Also

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: prvi trailer otkriva novog heroja i poznatog zlikovca!

Stiglo je vrijeme da upoznamo novog Marvelovog superheroja. Marvel Studios je danas objavio prvi poster …

Castlevania: prvi teaser za 4. i ujedno finalnu sezonu Netflixove serije

Netflix je objavio prvi teaser trailer za četvrtu sezonu iznimno kvalitetne anime serije Castlevania, no …

Web Statistics