Good Omens: novi prekrasni poster i isječak iz 2. sezone Amazonove serije!

Druga sezona iščekivane Amazonove fantasy serije Good Omens (Dobri predznaci) stiže krajem srpnja, a ako je suditi prema friško objavljenom isječku, čini se da Crowley, kao i mnogi od nas, razmišlja o tome koja je uopće svrha svega (što je i naslov samog isječka)? Novi isječak otkriva i tko je novi predstavnik pakla u Londonu, kao i činjenicu da zapravo ima vrlo lagan posao, jer su ljudi više nego sposobni sami sebi priuštiti najopakije mučenje i patnje. Amazon je također objavio i novi, doista prekrasan poster ilustratora Roryja Kurtza, koji je bio zaslužan i za jednako divan ilustrirani poster prve sezone.

Goli arkanđeo pojavljuje se na vratima knjižare odmetnutog anđela Aziraphalea, ne sjećajući se tko je ni kako je tamo dospio, a životi Aziraphalea i umirovljenog demona Crowleyja postaju krajnje komplicirani. I raj i pakao očajnički žele pronaći bjegunca. Dok Crowley i Aziraphale pokušavaju popraviti ljudsku romansu, stvari za njih postaju sve nesigurnije, u prošlosti i sadašnjosti.

U drugoj sezoni nas očekuju i neka nova glumačka imena, poput Liz Carr (Devs), Quelin Sepulveda (Havoc) i Shelley Conn (Bridgerton). Od ranije znamo i da se svojim ulogama uz glavni šarmantni dvojac anđela/demona koje tumače David Tennant i Michael Sheen, vraćaju i Jon Hamm (Top Gun: Maverick) kao arkanđeo Gabriel, Doon Mackichan (Plebs) kao anđeo Michael te Gloria Obianyo (Dune) kao anđeo Uriel. Opet gledamo i Paula Adeyefa (Bancroft), Michaela McKeana (Better Call Saul), Mirandu Richardson (Stronger), Maggie Service (Quiz), Reecea Shearsmitha (The League of Gentlemen) i Ninu Sosanya (Killing Eve).

No, novu sezonu prate i neke izmjene starih članova glumačke postave koji su završili s novim ulogama. Sosanya više nije Mary Loquacious, nego je sada Nina, vlasnica kafića zanimljivog imena Give Me Coffee or Give Me Death. Isto tako, Maggie Service očito više nije sestra Theresa Garrulous, već je sada Maggie, vlasnica trgovine ploča. Gaiman je žudio vratiti Mirandu Richardson, ali priča Madame Tracy je završila, pa je stoga dobila novu ulogu. Ona je sada Shax, demon poslan na Zemlju da zamijeni Crowleyja.

Tvorac serije, izvršni producent i jedan od showrunnera je Neil Gaiman, dok ostale izvršne producente čine Douglas Mackinnon koji je ujedno i redatelj, Rob Wilkins, John Finnemore i Josh Cole. Scenarij potpisuju Finnemore i Gaiman.

Druga sezona serije Good Omens na Prime Video premijerno stiže 28. srpnja sa svih šest epizoda. U međuvremenu možete ponovo pogledati prvu sezonu, ili još bolje, pričekati da ovih dana u nakladi Hangara 7 izađu Dobri predznaci – ukoričeni scenarij Neila Gaimana, koji sadrži i izbačene scene. Ljeto za sada izgleda vrlo obećavajuće!

Good Omens

Check Also

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

The Terror: Devil in Silver, Dan Stevens tumačit će glavnu ulogu!

Antologijska horor serija The Terror vraća se na AMC s trećom sezonom, koja nosi naslov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics