Good Omens: novi božanstveni poster i isječak iz 2. sezone Amazonove serije!

Nešto strašno stiže u drugoj sezoni vrlo iščekivane Amazonove fantasy serije Good Omens (Dobri predznaci). Nadolazeća sezona nas vodi kroz još jednu božanstvenu zagonetku, a ona je zagonetka i onima koji bi je trebali barem donekle rasvijetliti, što nam daje do znanja ovaj friški, vrlo simpatičan isječak. Isječak počinje nedugo nakon što je Gabriel ispričao Aziraphaleu o osjećaju koji je imao. U nastavku razgovora uz šalicu vruće čokolade (obratite pozornost na šalicu, koja između ostalog krasi i najnoviji poster), ne postaje puno konkretniji, ali aludira na to da će mu se dogoditi “nešto strašno” i da bi se dolaskom u knjižaru, to moglo izbjeći. Naravno, uz praktički nepostojeće pamćenje, Gabriel niti ne zna što je ta strašna stvar – na veliku žalost i frustraciju Aziraphalea – osim da je “nevjerojatno strašna”. Kako se isječak privodi kraju, Gabriel se maglovio i na trenutak prisjeća da je trebao donijeti nešto Aziraphaleu, što bi pomoglo s čitavom situacijom, ali nažalost, ta stvar nije stigla na odredište.

Goli arkanđeo pojavljuje se na vratima knjižare odmetnutog anđela Aziraphalea, ne sjećajući se tko je ni kako je tamo dospio, a životi Aziraphalea i umirovljenog demona Crowleyja postaju krajnje komplicirani. I raj i pakao očajnički žele pronaći bjegunca. Dok Crowley i Aziraphale pokušavaju popraviti ljudsku romansu, stvari za njih postaju sve nesigurnije, u prošlosti i sadašnjosti.

U drugoj sezoni nas očekuju i neka nova glumačka imena, poput Liz Carr (Devs), Quelin Sepulveda (Havoc) i Shelley Conn (Bridgerton). Od ranije znamo i da se svojim ulogama uz glavni šarmantni dvojac anđela/demona koje tumače David Tennant i Michael Sheen, vraćaju i Jon Hamm (Top Gun: Maverick) kao arkanđeo Gabriel, Doon Mackichan (Plebs) kao anđeo Michael te Gloria Obianyo (Dune) kao anđeo Uriel. Opet gledamo i Paula Adeyefa (Bancroft), Michaela McKeana (Better Call Saul), Mirandu Richardson (Stronger), Maggie Service (Quiz), Reecea Shearsmitha (The League of Gentlemen) i Ninu Sosanya (Killing Eve).

No, novu sezonu prate i neke izmjene starih članova glumačke postave koji su završili s novim ulogama. Sosanya više nije Mary Loquacious, nego je sada Nina, vlasnica kafića zanimljivog imena Give Me Coffee or Give Me Death. Isto tako, Maggie Service očito više nije sestra Theresa Garrulous, već je sada Maggie, vlasnica trgovine ploča. Gaiman je žudio vratiti Mirandu Richardson, ali priča Madame Tracy je završila, pa je stoga dobila novu ulogu. Ona je sada Shax, demon poslan na Zemlju da zamijeni Crowleyja.

Tvorac serije, izvršni producent i jedan od showrunnera je Neil Gaiman, dok ostale izvršne producente čine Douglas Mackinnon koji je ujedno i redatelj, Rob Wilkins, John Finnemore i Josh Cole. Scenarij potpisuju Finnemore i Gaiman.

Druga sezona serije Good Omens na Prime Video premijerno stiže 28. srpnja sa svih šest epizoda.

Good Omens

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics