Good Omens: 2. sezona je dobila poster i datum premijere, a tu su i prve fotke!

Do druge sezone izvrsne Amazonove serije Good Omens morat ćemo pričekati do ljeta 2023. godine. Amazon je datum premijere obznanio u sklopu panela na New York Comic-Conu gdje je objavio službeni poster nadolazeće sezone i otkrio neke zanimljivosti vezane uz likove.

Već od ranije nam je poznato da ćemo u drugoj sezoni gledati i neka nova glumačka imena, poput Liz Carr (Devs), Quelin Sepulveda (Havoc) i Shelley Conn (Bridgerton). Također, od ranije znamo i da se svojim ulogama uz glavni šarmantni dvojac vraćaju i Jon Hamm (Top Gun: Maverick) kao arkanđeo Gabriel, Doon Mackichan (Plebs) kao anđeo Michael te Gloria Obianyo (Dune) kao anđeo Uriel. Isto tako znali smo i da ćemo opet imati priliku gledati Paula Adeyefa (Bancroft), Michaela McKeana (Better Call Saul), Mirandu Richardson (Stronger), Maggie Service (Quiz), Reecea Shearsmitha (The League of Gentlemen) i Ninu Sosanya (Killing Eve).

Sada znamo da će nova sezona predstaviti još jednog dobrog anđela – Muriel, kojeg će tumačiti Quelin Sepulveda. “Pisar 37. reda… Ovo joj je prvi put na Zemlji. Tako je zabavno gledati je kako je odgonetava [Zemlju]. Ona je tako lakovjerna i znatiželjna i pomalo brbljava.” Muriel je provela oko 6000 godina ili više u istom uredu na Nebu samo arhivirajući i čitajući stvari i nadajući se da će jednom dan postati zanimljiviji. Muriel je vrlo dobronamjerna i uvijek se htjela iz toga izvući.

Service i Sosanya tumačit će likove nazvane po sebi — vlasnicu trgovine ploča koja se nalazi odmah do Aziraphaleove (Michael Sheen) knjižare, odnosno vlasnicu kafića s katastrofalnim ljubavnim životom. Richardson će glumiti Shacksa, demona koji preuzima Crowleyjevu funkciju nakon što ga izbace iz pakla.

Drugu sezonu prate neke izmjene starih članova glumačke postave koji su završili s novim ulogama. Kao što smo već spomenuli Sosanya više nije Mary Loquacious, nego je sada Nina, vlasnica kafića zanimljivog imena Give Me Coffee or Give Me Death. Isto tako, Maggie Service očito više nije sestra Theresa Garrulous, već je sada Maggie, vlasnica trgovine ploča. Gaiman je žudio vratiti Mirandu Richardson, ali priča Madame Tracy je završila, pa je stoga dobila novu ulogu. Ona je sada Shax, demon poslan na Zemlju da zamijeni Crowleyja (David Tennant).

Nadolazeća sezona će kao i prva imati šest epizoda od 45 minuta. Tvorac serije, izvršni producent i drugi showrunner je Neil Gaiman, dok ostale izvršne producente čine Mackinnon, Rob Wilkins, John Finnemore i Josh Cole. Scenarij potpisuju Finnemore i Gaiman.

Priča će se ponovo odvijati u Londonu, počevši od Aziraphaleove knjižare, kada “neočekivani glasnik predstavlja iznenađujući misterij”. Kao što je Gaiman svojevremeno objasnio: “Vratili smo se u Soho i kroz svo vrijeme i prostor rješavamo misterij koji započinje anđelom koji luta Sohoom, bez ikakvog sjećanja.”

Good Omens

Good Omens

Good Omens

Good Omens

Good Omens

Good Omens

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics