George R. R. Martin je s HBO-om potpisao petogodišnji ugovor za razvoj novih projekata

George R. R. Martin je potpisao petogodišnji ugovor s HBO-om za razvijanje novih projekata ekskluzivno za njihovu mrežu i streaming platformu HBO Max. Što u prijevodu znači da možete napustiti svu nadu koju ste eventualno imali da Martin konačno završi svoj književni serijal Pjesma leda i vatre (na kojem radi veći dio desetljeća). Izvori kažu kako je ugovor s HBO-om težak oko 50 milijuna dolara. Ugovor je potpisan netom nakon što je HBO najavio da razvija još tri nove spin-off serije Igre prijestolja. Riječ je o 9 Voyages odnosno Sea Snake, Flea Bottom i 10,000 Ships. Sveukupno mreža sada ima pet projekata u pećnici koji su povezani sa svijetom Igre prijestolja. No samo je jedan, odnosno prikvel House of Dragon (na kojem Martin radi kao sutvorac i izvršni producent) za sada dobio zeleno svijetlo, dok su ostali (Dunk and Egg, 9 Voyages, Flea Bottom i 10,000 Ships) u različitim razvojnim fazama i tek ćemo otkriti njihovu daljnju sudbinu.

Martin također za HBO radi i na razvijanju serije Who Fears Death, adaptacije nagrađivanog postapokaliptičnog romana Nnedi Okorafor iz 2011. godine. I to nije sve, radi i na seriji Roadmarks, temeljenoj na SF romanu Rogera Zelaznyja iz 1979. godine. U obje će serije Martin imati ulogu izvršnog producenta.

Uz gore navedene projekte za HBO Martin radi na još dva projekta za druge kuće odnosno platforme. Tu je Peacockova serija Wild Cards, temeljena na istoimenom antologijskom serijalu romana. Dok je drugi projekt igrani film In the Lost Lands koji je baziran na Martinovim fantastičnim avanturističkim kratkim pričama, s Paulom W. S. Andersonom kao redateljem.

Check Also

Awake: prvi trailer za Netflixov apokaliptični triler!

Netflix je netom objavio prvi službeni trailer za apokaliptični triler Awake. Redatelj filma je Mark …

Marvel je objavio prvi pogled na film The Eternals

Godinama je prvi vikend u svibnju bio rezerviran za veliko filmsko superherojsko ostvarenje, i dok …

Web Statistics