George R. R. Martin je s HBO-om potpisao petogodišnji ugovor za razvoj novih projekata

George R. R. Martin je potpisao petogodišnji ugovor s HBO-om za razvijanje novih projekata ekskluzivno za njihovu mrežu i streaming platformu HBO Max. Što u prijevodu znači da možete napustiti svu nadu koju ste eventualno imali da Martin konačno završi svoj književni serijal Pjesma leda i vatre (na kojem radi veći dio desetljeća). Izvori kažu kako je ugovor s HBO-om težak oko 50 milijuna dolara. Ugovor je potpisan netom nakon što je HBO najavio da razvija još tri nove spin-off serije Igre prijestolja. Riječ je o 9 Voyages odnosno Sea Snake, Flea Bottom i 10,000 Ships. Sveukupno mreža sada ima pet projekata u pećnici koji su povezani sa svijetom Igre prijestolja. No samo je jedan, odnosno prikvel House of Dragon (na kojem Martin radi kao sutvorac i izvršni producent) za sada dobio zeleno svijetlo, dok su ostali (Dunk and Egg, 9 Voyages, Flea Bottom i 10,000 Ships) u različitim razvojnim fazama i tek ćemo otkriti njihovu daljnju sudbinu.

Martin također za HBO radi i na razvijanju serije Who Fears Death, adaptacije nagrađivanog postapokaliptičnog romana Nnedi Okorafor iz 2011. godine. I to nije sve, radi i na seriji Roadmarks, temeljenoj na SF romanu Rogera Zelaznyja iz 1979. godine. U obje će serije Martin imati ulogu izvršnog producenta.

Uz gore navedene projekte za HBO Martin radi na još dva projekta za druge kuće odnosno platforme. Tu je Peacockova serija Wild Cards, temeljena na istoimenom antologijskom serijalu romana. Dok je drugi projekt igrani film In the Lost Lands koji je baziran na Martinovim fantastičnim avanturističkim kratkim pričama, s Paulom W. S. Andersonom kao redateljem.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

Prvi trailer za Guardians of the Galaxy Vol. 3!

Tijekom Brazilian Comic-Con Experiencea objavljen je prvi službeni trailer za Guardians of the Galaxy Vol. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics