Gemini Man: Will Smith vs. Will Smith

Paramount Pictures je objavio novi trailer za SF triler Gemini Man (Blizanac) u kojem glavnu ulogu tumači Will Smith (I Am Legend). Za razliku od prvog pogleda, novi trailer otkriva nešto više o radnji, a posebno o liku koju tumači Clive Owen (Closer, Children of Men). No ono što je najznačajnije je svakako da mlađa, digitalna verzija Willa Smitha izgleda uvjerljivije, što znači da je studio ili doradio kompjuterski generiranu grafiku, ili su ovaj puta bolje montirali trailer.

Smith tumači Henryja Brogana, vladinog ubojicu koji nailazi na svoj najteži zadatak do sada – mlađu verziju sebe. Obje uloge zapravo tumači Will Smith, jednu gdje glumi lika blizu njegovim pravim godinama, a druga je ona dvadesetgodišnjaka za koju je digitalno pomlađen. Nije kao da je tehnika nešto novo, korištena je između ostalog u filmovima poput Tron Legacy, Guardians of the Galaxy Vol. 2 i Captain Marvel, ali ovdje je ipak riječ o drugoj najvećoj ulozi u filmu, pa to iziskuje i puno više poliranja (na kojem se čini još uvijek radi).

“Ova priča nije prikazana na način na koji smo navikli gledati u filmovima. Zahvaljujući nevjerojatnoj novoj digitalnoj tehnologiji, ne samo da možemo konačno vidjeti i mlađeg i starijeg Willa Smitha, utjelovljene zajedno na ekranu, već tu priču možemo doživjeti i na potpuno drugačiji način. Moja je sreća što mogu eksperimentirati i testirati granice onoga što nam nova digitalna kinematografija može ponuditi. Na taj način mogu raditi s dva Willa Smitha – jedanim sofisticiranim, a drugim beskrajno iskrenim. Po mom mišljenju, to je Will u svom najboljem izdanju, a kada se njih dvoje spoje, to je nešto zaista magično. Iskreno se nadam da će ovaj film publici širom svijeta donijeti potpuno novo filmsko iskustvo.” – Ang Lee.

“Koriste moju izvedbu kako bi stvorili kompjuterski generirane elemente (CGI elemente). To je spektakularno, i ekipa na specijalnim efektima je nadmašila samu sebe. To zapravo nije pomlađivanje, jer mlađi glumac nisam ja. To je 100% digitalni lik. Nisu uzeli moju sliku i pomladili me razvlačenjem linija. To je kompletno digitalni lik, kao i lavovi u filmu The Lion King, koji su CGI likovi.” – Will Smith.

Režiser filma je Ang Lee, a producenti su Jerry Bruckheimer, David Ellison, James Lassiter, Dana Goldberg i Don Granger. Ostale veće uloge tumače Mary Elizabeth Winstead (Birds of Prey), Benedict Wong (MCU, Deadly Class) i Douglas Hodge (Lost in Space).

Gemini Man u domaća kina stiže 10. listopada.

Gemini Man

Check Also

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics