Gemini Man: Will Smith se bori protiv mlađe verzije samog sebe

Will Smith tumači lika koji je sam sebi najgori neprijatelj u prvom pogledu na film Gemini Man koji je dobila povlaštena publika na CinemaConu. Oni koji su se našli tamo slažu se da je riječ o filmu koji ne samo da je vizualno prekrasan, nego nudi i jaku priču čiji je scenarij pun intenzivnih osjećaja. U prijevodu to znači da izgleda nećemo dobiti standardni akcijski triler, nego će film ponuditi i dobru dozu drame.

O radnji se ne zna puno, osim da Smith tumači vladinog ubojicu koji nailazi na svoj najteži zadatak do sada – mlađu verziju sebe. Smith tumači obje uloge, jednu gdje glumi lika blizu njegovim pravim godinama, a druga uloga je ona dvadesetgodišnjaka za koju je digitalno pomlađen. Po prvim impresijama čini se da je pomlađivanje napravljeno vrhunski. Nije kao da je tehnika nešto novo, korištena je između ostalog u filmovima poput Tron Legacy, Guardians of the Galaxy Vol. 2 i Captain Marvel, ali ovdje je ipak riječ o drugoj najvećoj ulozi u filmu, pa to iziskuje i puno više poliranja, što im je očito pošlo za rukom. Prvi video iz filma je prikazan u 3D-u, i navodno je upravo to još više doprinijelo impresivnom doživljaju.

Snimka je otkrila nekoliko cool akcijskih scena u kojima Will Smith a.k.a. Junior lovi stariju verziju sebe – Henryja. No Henry zna taktiku mlađeg sebe, te je uvijek jedan korak ispred njega, što zbunjuje Juniora, pogotovo jer u početku nije ni svijestan s kim zapravo ima posla, odnosno koga je poslan ubiti. Objašnjeno je kako je Henry prije 25 godina bio jedan od najbolji ubojica, i stoga je kloniran kako bi ga zamjenio klon kao ultimativni ubojica. Prikazana je i scena gdje je Henry zarobio Juniora, u kojoj oboje polako shvaćaju što je posrijedi, te su šokirani. Mlađi postavlja pitanje – zašto bi ga poslali da ubije sam sebe, a stariji odgovara da je to zato jer nitko nije postojao poput njega. Clive Owen tumači lik koji je stvorio mlađu verziju, odnosno koji stoji iza operacije kloniranja. Nešto kasnije oba lika su ljuta i zbunjena situacijom te izgovaraju “Moramo to privesti kraju” pa se čini kako će u konačnici oboje surađivati da bi iz jednadžbe izbacili kloniranje ljudi.

U ostalim većim ulogama se nalaze Mary Elizabeth Winstead i Benedict Wong. Režiser je Ang Lee (Brokeback Mountain, Life of Pi) koji je film želio realizirati godinama, ali je morao pričekati da tehnologija uhvati korak, da postigne vrhunski rezultat kojem je težio.

Vizualno film podsjeća na Mission Impossible, ali s dodatkom SF oružja, dronova i klonova.

Gemini Man u kina stiže 04. listopada, a prvi trailer ćemo dobiti tek na ljeto.

Gemini Man

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics