FX-ova serija Alien pratit će ton prva dva filma franšize!

Već i ptičice na grani znaju da FX radi na seriji smještenoj u Alien svemir. Ono što možda ne znate je da su scenariji za seriju gotovi, što je obznanio John Landgraf, direktor FX-a. Landgraf je također otkrio da će snimanje serije započeti 2023. godine, što je doduše malo čudno jer se i dolazak serije na male ekrane (Hulu) očekivao iduće godine. Tvorac i scenarist nove serije je Noah Hawley (Fargo, Legion), dok su producenti Ridley Scott i James Cameron.

Landgraf je najavio da će serija ponuditi vlastiti originalni spin, odnosno da će odstupiti od prethodno uspostavljene zloglasne Weylan-Yutani korporacije i umjesto nje u fokus staviti novu sjenovitu korporaciju. No, unatoč tome, Landgraf obećava da će se serija vratiti korijenima franšize.

Serijal će tako predstavit novi korporativni entitet koji nosi naziv Prodigy Corporation. Za razliku od Weyland-Yutanijevih potpuno robotskih sintetika koji funkcioniraju pomoću algoritma umjetne inteligencije, fokus Prodigy Corporationa je prije na asimilaciji ljudske svijesti u sintetička tijela. Obje se tvrtke natječu za sljedeću najbolju revolucionarnu tehnologiju. Što znači da Weylan-Yutani neće biti potpuno izbačen iz priče, ali više neće biti glavna okosnica radnje.

“Veliki sam fan Aliena i Aliensa i sjećam se da sam ih oba gledao u kinu i kako je svaki od njih bio šokantno originalan i iznenađujući na svoj način. I tako, slično svom pristupu Fargu, Noah je odlučio ne uzeti Ripley ili bilo koji lik iz Aliena – osim samog xenomorpha – nego se vratiti i shvatiti što je franšizu učinilo tako sjajnom i tako izdržljivom na prvom mjestu i vidjeti da li bi mogao pronaći iskustvo koje bi dalo osjećaj koji podsjeća na taj odlazak u kino i gledanje jednog od ta prva dva filma, koji vas uhvati potpuno nespremne. To je sve što mogu reći u ovom trenutku.” – izjavio je nedavno Landgraf za THR.

“[Serija] Alien odvija se prije Ripley. To je prva priča u Alien franšizi koja se odvija na Zemlji. Događa se na našem planetu, pred kraj ovog stoljeća u kojem se trenutno nalazimo, 70-ak godina od sada. Sve što vam mogu reći je da Ripley neće biti dio toga, kao ni drugi likovi – osim samog Aliena. No gledateljima smo pripremili neka velika iznenađenja.” – izjavio je Landgraf još u veljači ove godine.

Fanovima će sigurno biti drago saznati da će za VFX biti ponovo zadužena Weta.

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Wish: novi trailer i poster za Disneyjev animirani film!

Walt Disney Animation Studios objavio je novi trailer i poster za nadolazeći animirani film Wish. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics