Furiosa: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth i Yahya Abdul-Mateen II tumače glavne uloge u prikvelu!

Kako se već neko vrijeme pričalo, a sada je i službeno potvrđeno Anya Taylor-Joy će predvoditi Furiosu, prikvel filma Mad Max: Fury Road. Uz Anyu Taylor-Joy (Glass) koja će tumačiti Furiosu, u glavnim ulogama su potvrđeni i Chris Hemsworth (Avengers) te Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen). Za Hemswortha se nagađa da će tumačiti lik Dementusa, dok će Abdul-Mateen najvjerojatnije tumačiti lik Pretoriana.

Mad Max: Fury Road je bio poprilični filmski hit, i osvojio je čak šest Oscara. No i prije samog izlaska filma, redatelj George Miller je dao do znanja kako ima dovoljno materijala za nastavke, ali i prikvel baziran na pozadinskoj priči Imperatorice Furiose. Još u svibnju ove godine je potvrđeno da Miller doista radi na prikvelu Furiosa, i da se u titularnoj ulozi neće vratiti izvrsna Charlize Theron. Tada je otkriveno i da je projekt u ranoj fazi produkcije, te da se traži mlada glumica u dvadestima koja će utjeloviti Furiosu. Razlog radi kojeg se tražila mlađa glumica umjesto Theron je bio sljedeći:

“Dugo sam mislio da možemo koristiti tehnologiju pomlađivanja na Charlize, ali ne vjerujem da smo još stigli do toga. Unatoč hrabrim pokušajima na The Irishmanu, mislim da još uvijek ima puno prostora za poboljšanje. Svi su blizu riješenju, posebno dizajneri japanskih video igara, ali još uvijek tu ima posla, barem ja tako vjerujem.” – George Miller.

Nakon toga je i sama Theron izjavila da je ta odluka pomalo srcedrapajuća: “Teško je to progutati. Slušajte, u potpunosti poštujem Georgea, ako ne i više nakon čitavog rada na Fury Roadu s njim. On je majstor i ne želim mu ništa osim najboljeg. Da, zasigurno je malo srcedrapajuće. Zaista volim taj lik i toliko sam zahvalna što sam imala mali udio u njezinom stvaranju.”

Miller i njegov ko-scenarist Nick Lathouris su scenarij za Furiosu napisali prije nego se Fury Road počeo snimati. Kako bi pomogli svom kreativnom timu i glumcima da se upoznaju s njihovim čudnim, divljim svijetom, Miller i Lathouris su stvorili besprijekorne pozadine za svaki lik i aspekt Fury Roada. Djelo koje su dovršili o Furiosi bio je “čisto način pomaganja Charlize i objašnjavanja sebi”, svojedobno je izjavio Miller. Ali nisu si mogli pomoći da se ne vrate ponovo Furiosinoj priči, smatrajući je jako privlačnom. I tako smo tu gdje jesmo.

George Miller će naravno i režirati prikvel, te će producirati zajedno s Dougom Mitchellom za kuću Kennedy Miller Mitchell. Ostalu kreativnu ekipu čine produkcijski dizajner Colin Gibson, montažerka Margaret Sixel, mikser zvuka Ben Osmo, i makeup dizajnerica Lesley Vanderwalt, svi koji su osvojili Oscara za svoj rad na Fury Roadu.

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

One comment

  1. Tihomir Tikulin

    Koji će to drek biti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics