FROM: 2. sezona dobila je datum premijere!

SF horor serija From s prvom je sezonom ugodno iznenadila i dostavila više nego solidno ostvarenje, iako je za finale doživjela određenu količinu negativne kritike. Sve u svemu serija je svejedno ostala jedna od najuspješnijih MGM-ovih produkcija. Sada je već poznato i kada nas očekuje premijera druge sezone, što je u travnju ove godine. Na žalost o seriji se ne piše baš puno, a dio krivice snosimo i sami. Trebali smo pronaći vremena i objaviti osvrt na prvu sezonu. Da donekle popravimo tu situaciju evo naših par crtica o njoj.

Zaključani u misterioznome malom gradu, stanovnici žive najbolje što mogu jer iz njega ne mogu. Kad jednom uđu, izlaza više nema. Tipična horor zavrzlama “misteriozne kutije” podebljana je i demonima sasvim ljudska lika koji se pojavljuju noću i perfidno vrebaju. No ako se ne odazove njihovu sirensku zovu i pusti ih se u kuću, život nekako teče. Naravno, kad bi se svi držali pravila, što naravno ne čine. Kao koncept “From” je tipičan horor kolaž nekoliko arhetipskih elemenata žanra, no kako stanovnici imaju i svoje unutarnje demone koji naprosto moraju izaći na površinu, serija ima svojih svjetlih trenutaka. Socijalna struktura nije tek neki kaubojsko-nasilnički konstrukt već promišljena zajednica iz koje izviruju trenja i napetosti koje su solidno dramaturški kreirane.

Prva sezona je prošle godine prikazivana na Epixu, koji je u međuvremenu rebrandiran te je postao MGM plus. Nije naodmet da spomenemo i da serija ima vrlo visoke ocjene na stranici Rotten Tomatoes, kod kritike ima čak 96%, dok je kod gledatelja na 86%.

Podsjećamo, tvorac serije, scenarist i izvršni producent je John Griffin (Crater), dok je redatelj i izvršni pruducent Jack Bender (Lost, Game of Thrones, Mr. Mercedes). Ostali izvršni producenti su Jeff Pinkner (Lost, Fringe), Josh Appelbaum, André Nemec, Scott Rosenberg, Adrienne Erickson, Anthony Russo, Joe Russo Mike Larocca i Lindsay Dunn.

U drugoj sezoni skrivene istine o prirodi i zastrašujućem porijeklu grada počinju konačno izlaziti na vidjelo, iako je život njegovih stanovnika utonuo u kaos dolaskom tajanstvenih pridošlica s autobusom koji je stigao u grad na samom kraju prve sezone.

Glavne uloge tumače Harold Perrineau (Lost, The Rookie, Claws), Catalina Sandino Moreno (The Affair), Eion Bailey (Once Upon a Time), Hannah Cheramy (Van Helsing), Simon Webster (Strays), Ricky He (The Good Doctor), Chloe Van Landschoot (Skin), Corteon Moore (Utopia Falls), Pegah Ghafoori (The Perfect Wedding), David Alpay (Castle Rock), Elizabeth Saunders (Clarice), Elizabeth Moy i Avery Konrad. A u drugoj sezoni ćemo također gledati i A.J. Simmonsa (Reacher), Angelu Moore (Nancy Drew), Deborah Grover (Anne With an E), Kaelen Ohm (Hit & Run) i Nathana D. Simmonsa.

Druga sezona serije From premijerno stiže 23. travnja, a sastoji se od ukupno deset epizoda.

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 4. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Prvi trailer za Appleovu SF seriju Dark Matter!

“Što ako je osoba koja me otela ja?” Apple TV Plus konačno je objavio prvi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics