Franšiza Prizivanje se proširuje s čak 3 nova filma

Novi kino hit kompanije Warner Bros – Časna, već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo preko 3.000 gledatelja, a nakon prvog vikenda film je pogledalo rekordnih 30.024 gledatelja (sa zaradom od 1.165.889 Kn), te je time ostvario najbolje otvaranje franšize Prizivanje, a ujedno i najbolje otvaranje tog žanra u Hrvatskoj. Rekord je do sada držao horor IT (Ono) iz 2017. godine.

Nemali utjecaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja. Prisjetimo se, film su proglasili najstrašnijim filmom 2018. godine i prije samog otvaranja u kinima, kada je, na zahtjev korisnika, skinuta najava s YouTube kanala. Kratki video brzo je uklonjen, jer je za gledatelje bio previše šokantan. Osim toga, uoči otvaranja filma u domaćim kinima, slučajni su prolaznici na zagrebačkim ulicama imali (ne)sreću naletjeti na časne sestre inspirirane ovom kultnom franšizom. Jezive prikaze pojavile su se na različitim dijelovima grada podsjećajući na jezive detalje iz filma. Vijest se proširila društvenim mrežama koje su ubrzo bile preplavljene slikama i snimkama.

Ovaj film u potpunosti je posvećen nastanku užasavajućeg lica demonske časne Valak koja je proganjala vizije Lorraine Warren i ispunjavala ju užasom u hitu Prizivanja 2. U ovoj priči epska bitka dobra i zla suočit će svećenika i novicijatkinju, koji se bore s vlastitom mračnom prošlošću, s blasfemijom koju predstavlja demonska časna.

Film je režirao Corin Hardy, koji je veliki fan prethodnih filmova:

“Pogotovo volim lik te sotonske časne, a najviše mi se kod nje svidjelo što je prije bila toliki misterij. Nismo dobili nikakvo objašnjenje otkud se pojavila – ali njezin izgled i ponašanje bili su zastrašujući. Savršena je ikona horora – njezine redovničke halje skrivaju joj lice, a zamotano tijelo ne čini se ljudskim. Kao da lebdi i da joj noge ne dodiruju tlo.”

Annabelle 3
Prošle godine se Annabelle: Početak pokazao još većim hitom nego što je to bio njegov prethodnik Annabelle, te je zaradio više od 300 milijuna dolara diljem svijeta. Annabelle: Početak je film čija se radnja vrti oko časne sestre i djevojaka koje se zajedno useljavaju u novi dom, nakon što se zatvori njihovo sirotište gdje su živjele. Useljavaju se u kuću lutkara i njegove žene, koji su pretrpjeli tragičnu smrt svoje kćeri Annabelle, te su ne znajući dopustili demonskoj sili da se nastani u lutki, kako bi njihova preminula kćer ipak bila i dalje s njima.

Gary Dauberman, scenarist franšize Prizivanje (Annabelle, Annabelle: Početak, Časna) će s Annabelle 3 ostvariti svoj redateljski debi, a ujedno će biti i scenarist filma. Iako još nema službenih informacija o radnji, poznat je datum izlaska – 03. srpanj 2019. godine. Početak produkcije planiran je za sredinu listopada.

Prizivanje 3
Pradjed franšize Prizivanje, nas je upoznao sa stvarnim parom istraživača na paranormalno Edom i Lorraine Warren (Patrick Wilson i Vera Farmiga) na njihovom putu kako bi pomogli obitelji u 1971. godini na Rhode Islandu. Njegov nastavak, Prizivanje 2, pratio je Warrenove u Englesku 1977. godine, kada su ponovno pomogli obitelji koje progone duhovi.

Treći nastavak će opet pratiti Warrenove dok rade na paranormalnom slučaju, koji se opisuje kao noćna mora inspirirana muzejskom avanturom. David Leslie Johnson (Orphan), koji je jedan od scenarista filma Prizivanje 2, radi na scenariju. Navodno scenarij napreduje jako dobro, pa je u nedavnom intervjuu producent filma Peter Safran izjavio kako se očekuje da će snimanje započeti negdje 2019. godine, te da će ciljati na izlazak u 2020. godini. Još nije poznato da li će i u kojoj eventualnoj funkciji biti James Wan.

The Crooked Man
Jedna od strašnijih scena u filmu Prizivanje 2 je bila gdje je nadnaravna sila preuzela formu “the crooked man” koji je baziran na engleskoj dječjoj pjesmici. Mike Van Waes je prošle godine angažiran kako bi napisao scenarij za film o tom liku, prema priči Jamesa Wana.

“There was a crooked man, and he walked a crooked mile. He found a crooked sixpence upon a crooked stile. He bought a crooked cat, which caught a crooked mouse, And they all lived together in a little crooked house.”

Ova dječja pjesmica iz 19. stoljeća je inspirirala razne likove u filmovima i televizijskim serijama. S obzirom na da je pjesmica iz Engleske, postavlja se pitanje hoće li i radnja filma The Crooked Man biti smještena tamo? Čak ne znamo ni da li će Javier Botet ponovo tumačiti lika kojeg je utjelovio u Prizivanju 2.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics