Fotke iz 5. sezone SF serije The Expanse!

Prije svega par dana smo dobili prvi službeni poster za petu sezonu fantastične SF serije The Expanse koja je temeljenja na jednako izvrsnom književnom serijalu Jamesa S. A. Coreyja. Puni trailer za petu sezonu smo dobili još u listopadu, a sada možemo uživati i u galeriji fotografija.

The Expanse se na Amazon Prime vraća 16. prosinca, kada stižu prve tri epizode od ukupno njih deset. Ostale epizode će ići na tjednoj bazi svake srijede sve do finala 03. veljače. Nekim fanovima nije baš dobro sjela ta informacija, no nama se čini kako to uopće nije loše, dapače izbija nam mogućnost da sve pogledamo u jednom danu, jer bolje je uživati u seriji polako. Kako sezone prate knjige, tako ni peta sezona nije iznimka. Točnije, nova sezona će pratiti događaje pete knjige – Nemezine igre, i po običaju taman malo ugaziti u zbivanja šeste – Pepeo Babilona. One koji čitaju u prijevodu sigurno će razveseliti informacija da će netom kako peta sezona završi izaći i šesta knjiga u serijalu Prostranstvo pa će čekanje na iduću sezonu barem biti malo lakše s odgovorima na neka goruća pitanja. Što se tiče onih koji čitaju u originalu i već su odradili osam naslova serijala i za njih će iduća godina donijeti novi, deveti naslov – Leviathan Falls, koji je ujedno i posljednji.

Oni koji su pročitali Nemezine igre već imaju prilično jasnu ideju što mogu očekivati ​​od sljedećeg dijela priče, ali i njih bi neke stvari mogle iznenaditi. Nova sezona će u radnju uklopiti i novelu The Churn (Bućkalica), koja otkriva dobar dio pozadinske priče o Amosu. Showrunner serije Naren Shankar je u intervjuu za EW izjavio: “Ono što smo napravili tijekom serije jest da smo pronašli način da novele uklopimo u narativ, što nije napravljeno tako u romanima. To ćete dobiti. Mislim da će se to ljudima koji su pročitali tu novelu posebno svidjeti, ali mislim da će se fanovima općenito, čak i ljudima koji nikada nisu gledali seriju, jednostavno dopasti. To mi je zaista jedna od najdražih priča u ovoj sezoni.”

Stoljetna eksploatacija pojasa dolazi na naplatu. Za posadu Roci, vođa Unutrašnjih planeta i pojasa, prošlost i sadašnjost se ujedinjuju, odmotavajući osobne izazove koji imaju široke posljedice za čitav Sunčev sustav. Amos (Wes Chatham) se vraća na Zemlju kako bi se suočio sa svojom prošlošću, životom za kojeg se borio da ga ostavi pozadi. Naomi (Dominique Tipper) pokušava doprijeti do svog otuđenog sina Filipa (Jasai Chase Owens), nastojeći ga spasiti od očevog toksičnog utjecaja. Bobbie (Frankie Adams) i Alex (Cas Anvar) se pak suočavaju s kolapsom Marsa dok ganjaju sjenovitu kabalu povezanu s teroristima i kriminalcima. Holdena (Steven Strait) proganjaju posljedice njegove vlastite prošlosti povezane s protomolekulom, tuđincima koji su je izgradili, i misterijem što ih je ubilo. Drummer (Cara Gee) se sa svojom posadom bori kako bi pobjegla od onog što je nekoć bila. A Avasarala (Shohreh Aghdashloo) je i dalje u revijalnom tonu, odbija biti marginalizirana i bori se svim snagama i sredstvima kako bi zaustavila teroristički napad poput ni jednog drugog u povijesti planeta…

Novela The Churn (Bućkalica) je objavljena u alamanahu znanstavno fantastične književnosti Titan 3, i možete ga kupiti ovdje. Također, trenutno je u sklopu akcije web interliber na našem webshopu dostupan i akcijski paket od prvih pet knjiga serijala Prostranstvo, a dostupni su i pojedinačni naslovi serijala.

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

The Expanse

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics