Firefly: Fox je otvoren prema ideji ponovnog oživljavanja serije

Prije nekoliko dana jednim tweetom je otvorena Pandorina kutija. Tweet je objavio Tim Minear, nekadašnji izvršni producent serije Firefly. Riječ je bila o fotografiji sa zadnjeg dana snimanja danas kultne Fox-ove serije, koju je nedugo zatim retweetao i Joss Whedon, sam tvorac serije. Špekulacije fanova o značenju toga su počele gotovo odmah, pa je TheWrap odlučio provjeriti da li i što stoji iza toga, te je uputio direktno pitanje Minearu i Fox-ovom predsjedniku zabavnog programa Michaelu Thornu. Pitanje je glasilo: “Što bi se trebalo dogoditi da se svemirski vestern s Nathanom Fillionom u glavnoj ulozi, vrati na male ekrane?”

“Općeniti odgovor je da bilo koji put kada pogledamo neke od svojih klasičnih naslova postavljamo sebi pitanje postoji li način da tu priču napravimo da bude prikladna za današnje vrijeme kako bi bila jednako upečatljiva kao što je bio original, i ako postoji da smo otvoreni za tu opciju. Osobno sam volio Firefly i pogledao sam svaku epizodu. Nisam radio na njoj, ali sam ju volio. Već smo razmišljali o tome, ali smo imali Orville, pa nije imalo smisla imati dvije svemirske franšize u programu.”

No iako se Orville od onda preselio na Hulu, oslobađajući to mjesto za “svemirsku franšizu” Thorn je istaknuo kako je Minear trenutno vrlo zaposlen jer radi kao showrunner serije 9-1-1 i njenog nadolazećeg spin-offa 9-1-1: Lone Star. No isto tako je i dodao kako je to jako dobra ideja.

Unatoč činjenici što je serija doživjela samo jednu sezonu, ima kultni status i veliku bazu fanova, te je radi toga 2005. godine dobila svoj film: Serenity. Minear je također dodao da je u posljednjoj dekadi već razgovarao s Whedonom o ponovnom oživljavanju serije. Jer kako ističe, Joss ju je već svojevrsno oživio s filmom Serenity. “No razgovarali smo o različitim permutacijama, i kako bi to funkcioniralo. Da li da uzmemo dva lika i stavimo ih u drugačije okruženje, te ponovo ispričamo novu priču s dva stara lika, ili nova lika? Jer ne možeš dobiti nazad cijelu ekipu – osim ako se ne napravi limitirana serija, kao što su to učinili s The X-Filesima. Tada bi se možda uspjela okupiti ekipa. Jer Nathan trenutno radi na seriji The Rookie. Ali isto tako znam, jer sam se s njim dopisivao tijekom vikenda da je vrlo sentimentalan po tom pitanju. Svi koji su radili na toj seriji je jako vole, i svi još međusobno komuniciraju.”

Ukratko, čini se da Minear ponovno oživljavanje vidi moguće samo u limitiranom formatu. No mi bi uzeli bilo šta što se nudi, samo da je scenarij dobar, i da na projektu naravno radi i Joss. Šta vi mislite, nekih osam ili deset epizoda smještenih u taj svemir, ne bi bilo loše?

Check Also

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Percy Jackson and the Olympians: novi poster i fotografije!

Još malo se morate strpiti do Disneyjeve serije Percy Jackson and the Olympians, ali zato …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics