The Witcher: finalni, epski trailer za Netflixovu iščekivanu seriju

Bilo je zanimljivo pratiti detalje o stvaranju Netflixove fantasy serije The Witcher. Showrunnerica i izvršna producentica Lauren S. Hissrich (Daredevil) je redovito nudila pristojnu količinu novih informacija tijekom tog putovanja, a sada serija samo što nije stigla na Netflix. Upravo radi toga objavljen je još jedan trailer, finalni, i ako je suditi prema njemu čini se da nas čeka doista epska avantura.

Posljednji trailer otkriva jedan dio radnje: vještca Geralta od Rivije usred borbe između Nilfgaardskog carstva i Sjevernog kraljevstva. U seriji će svoje mjesto naći patuljci, vilenjaci i čitav niz nevjerojatnih čudovišta, i to usred stvarnih, iskreno ljudskih priča, gdje se dobro i loše neki puta ne razaznaje lako.

Geralt od Rivije (Henry Cavill) je usamljeni lovac na čudovišta, koji se bori da pronađe svoje mjesto u svijetu u kojem se ljudi često pokazuju gorima od zvijeri. No kada ga sudbina usmjeri prema moćnoj čarobnici Yennefer od Vengenberga (Anya Chalotra) i mladoj princezi Ciri (Freya Allan) s opasnom tajnom, njih troje moraju da nauče navigirati zajedno na sve nestabilnijem/zapaljivom Kontinentu…

Serija je snimana u Poljskoj i šumama u okolici Budimpešte, čija nas scenografija vraća u mračno doba kojim je harala kuga. Tamo možemo saznati sve o ljudskoj vrsti, jer srednji vijek krasi izuzetno privlačna staroslavenska mitologija u kojoj zapad vidi neiscrpan izvor priča. Jedna od stvari koje će nam serija povratkom u srednji vijek objasniti je porijeklo zla i rasizma u ljudima. Uzrok zla nije magija, već uništeni životi, razoreni ratom koji sa sobom neminovno nose siromaštvo i bolest. The Witcher se dobrim dijelom temelji na književnom predlošku, i iako je Hissrich veliki fan video igara, jasno je dala do znanja kako će serija biti nezavisna od njih i da se neće oslanjati na njih.

Sean Daniel, Jason Brown i Kathy Lingg su također izvršni producenti za Hivemind Entertainment zajedno s Tomekom Baginskim i Jarekom Sawkom za Platige Image. Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones) režira četiri epizode serije, dok Alex Garcia Lopez i Charlotte Brändström režiraju po dvije epizode.

The Witcher sa svojom prvom sezonom koja se sastoji od 8 epizoda na Netflix stiže 20. prosinca. Druga sezona od također osam epizoda je već službeno potvrđena prije nešto manje od mjesec dana. Hissrich je također dala do znanja kako ima u planu sedam sezona.

The Witcher

The Witcher

The Witcher

The Witcher

Check Also

Upoznajete novu obitelj Addams iz Netflixove i Burtonove serije Wednesday

Novi pogled za Netflixovu nadolazeću igranu seriju Wednesday, spin-off filma The Addams Family (Obitelj Adams) …

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: prvi pogled na Netflixovu seriju!

Netflix je otkrio prvi pogled na antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics