Joker: finalni trailer otkriva evoluciju Phoenixovog otkačenog klauna

Warner Bros. je upravo objavio novi i ujedno finalni trailer za samostalni film Joker redatelja Todda Phillipsa (The Hangover). Film na velika platna donosi originalnu, do sada neispričanu priču o postanku kultnog Gothamovog negativca – Jokera. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC-jevim stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Phillips istražuje Arthura Flecka, čovjeka odbačenog i zanemarenog od društva, ne samo kao obradu mračnog lika, nego i kao poučnu priču o pojavama u društvu na koje moramo obratiti pozornost.

Scenarij za film potpisuje Phillips zajedno sa Scottom Silverom (The Fighter).

Glavne uloge tumače Joaquin Phoenix (Gladiator), Robert De Niro (Raging Bull), Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (American Horror Story), Marc Maron (GLOW), Bill Camp (Molly’s Game), Glenn Fleshler (Billions), Shea Whigham (Kong: Skull Island), Brett Cullen (Narcos), Douglas Hodge (Penny Dreadful) i Josh Pais (nadolazeći Motherless Brooklyn).

Phoenix je ranije ovog mjeseca izjavio kako je za potrebe uživljavanja u ulogu proučavao pacijente s dijagnozom PLC-a (“Pathological Laughter or Crying”). “Gledao sam video sadržaje koji prikazuju ljude koji pate od patološkog smijanja, mentalne bolesti koja mimiku čini neobuzdanom. Bolest uzrokuje nehotično smijanje ili plakanje, i obično za to nije nužan bilo kakav uobičajeni/konvencionalni okidač.”

Joker u kina stiže 04. listopada. Prije dolaska u kina film će premijeru doživjeti na Mostri (što ga čini prvim stripovskim filmom koji će tamo igrati u konkurenciji za nagradu), zatim stiže na TIFF, a potom i na New York Film Festival.

Joker

Joker

Joker

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics