Joker: finalni trailer otkriva evoluciju Phoenixovog otkačenog klauna

Warner Bros. je upravo objavio novi i ujedno finalni trailer za samostalni film Joker redatelja Todda Phillipsa (The Hangover). Film na velika platna donosi originalnu, do sada neispričanu priču o postanku kultnog Gothamovog negativca – Jokera. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC-jevim stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Phillips istražuje Arthura Flecka, čovjeka odbačenog i zanemarenog od društva, ne samo kao obradu mračnog lika, nego i kao poučnu priču o pojavama u društvu na koje moramo obratiti pozornost.

Scenarij za film potpisuje Phillips zajedno sa Scottom Silverom (The Fighter).

Glavne uloge tumače Joaquin Phoenix (Gladiator), Robert De Niro (Raging Bull), Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (American Horror Story), Marc Maron (GLOW), Bill Camp (Molly’s Game), Glenn Fleshler (Billions), Shea Whigham (Kong: Skull Island), Brett Cullen (Narcos), Douglas Hodge (Penny Dreadful) i Josh Pais (nadolazeći Motherless Brooklyn).

Phoenix je ranije ovog mjeseca izjavio kako je za potrebe uživljavanja u ulogu proučavao pacijente s dijagnozom PLC-a (“Pathological Laughter or Crying”). “Gledao sam video sadržaje koji prikazuju ljude koji pate od patološkog smijanja, mentalne bolesti koja mimiku čini neobuzdanom. Bolest uzrokuje nehotično smijanje ili plakanje, i obično za to nije nužan bilo kakav uobičajeni/konvencionalni okidač.”

Joker u kina stiže 04. listopada. Prije dolaska u kina film će premijeru doživjeti na Mostri (što ga čini prvim stripovskim filmom koji će tamo igrati u konkurenciji za nagradu), zatim stiže na TIFF, a potom i na New York Film Festival.

Joker

Joker

Joker

Check Also

Novi pogled i detalji za Marvelove serije Loki i What If…?

Entertainment Weekly je objavio listu 26 nadolazećih serija koje su obavezne za gledanje ovog ljeta …

Otkrijte rusku nadnaravnu seriju Pishcheblok (Пищеблок)!

KinoPoisk HD je objavio da nova serija Pishcheblok/Food block (Пищеблок) stiže već 19. svibnja. Riječ …

Web Statistics