Finalni trailer za Avatar: The Way of Water!

Dijeli nas manje od mjesec dana do nastavka filma s najvećom zaradom svih vremena, Avatar: The Way of Water (Avatar: Put vode). Fanovi su godinama nestrpljivo čekali da se ponovno vrate na Pandoru i nastave avanturu s Jakeom i Neytiri. No nameću se pitanja poput: da li je prošlo previše vremena od prvog filma i da li film može parirati svom prethodniku koji je bio predvodnik u mnogim stvarima? Osobno volim režiju Jamesa Camerona, ali smatram da je imao puno boljih filmova od Avatara. Taj film je po meni imao prekrasne sličice i neke divne glumce, ali smatram da je primirni razlog uspjeha tog filma bila inovacija koju je dostavio. Sumnjam da se taj uspjeh može ponoviti iako i novi film nosi određene tehničke pomake, ali nećemo morati još dugo čekati da vidimo jesam li u pravu. No opet s druge strane ako je suditi po brojkama gledanosti trailera koji je tek noćas stigao, a već je skupio više od 42 milijuna pregleda možda ja naprosto nisam target publika.

Bilo kako bilo 20th Century Studios je objavio finalni trailer za film. Ovaj trailer otkriva najviše od radnje, pa upozoravamo one koji ne žele znati previše prije nego što urone u film. Trailer je očekivano prekrasan. Ne fali mu lijepih sličica, ni akcije, obiteljskih trenutaka, ni tračak romanse.

Smještena desetak godina nakon događaja prvog filma radnja prati priču o obitelji Sully. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru u oživljavanju prvotnih potraga, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

Povratničku glumačku ekipu filma čine Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Dileep Rao, Stephen Lang, Matt Gerald i Sigourney Weaver. Nova lica koja ćemo prvi puta gledati u drugom filmu su Kate Winslet kao neustrašiva ratnica Ronal – jedna od vođa klana Metkayina, Cliff Curtis kao Tonowari, Edie Falco kao general Ardmore, Michelle Yeoh kao dr. Karina Mogue, Vin Diesel, Jemaine Clement kao dr. Ian Garvin i Oona Chaplin uz dosta mladih glumačkih snaga.

Cameron koji je poznat po ambicioznim projektima i ovoga je puta zagrizao veliki zalogaj. Navodno se budžet produkcije za film kretao oko 250 milijuna dolara, prema navodima Varietyja. No, redatelj za sada nije potvrdio te brojke kada je dobio to pitanje u intervjuu za GQ magazine. Doduše izjavio je kako je film bio “prokleto skup”. Film je i prilično dugačak. Traje čak tri sata i deset minuta. Pa vodite o tome računa prije ulaska u dvoranu.

Avatar: The Way of Water u kina stiže 16. prosinca.

Avatar: The Way of Water

Check Also

Loki: novi teaser za 2. sezonu otkriva da vrijeme ističe!

Trailer za drugu sezonu Disneyjeve serije Loki dobili smo u srpnju, a sada kada nas …

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics