Filmska adaptacija književnog serijala “Mortal Engines” stiže 2018. godine

 

28112016_mortal_engines_post_1

Universal Pictures je objavio da je datum premijere filmske adptacije “Mortal Engines” postavljen na 14. prosinca 2018. godine. Projekt, koji se temelji na nagrađivanom književnom serijalu autora Philipa Reevea, u pripremi je još od 2009. godine kada je Peter Jackson bacio oko na romane, nadajući se kako će mu to biti sljedeći redateljski uradak.

Međutim tada je na red došla trilogija Hobita, a kako je ta priča završila sada napokon Mortal Engines mogu krenuti naprijed, iako Peter Jackson ipak neće sjediti u redateljskoj stolici.
Otkriveno je kako će Jackson producirati film i napisati scenarij, i to zajedno sa svojim oskarovskim suradnicama sa Gospodara prstenova i Hobita Philippom Boyensom i Franom Walshom. Režiju će pak preuzet Christian Rivers, s kojim Jackson surađuje još od 1992. godine i filma “Dead Alive“.
Rivers je 2006. godine osvojio Oskara za specijalne efekte na filmu King Kong, a ovaj će mu projekt biti debitantski dugometražni redateljski uradak.

Mortal Engines je prva od četiri knjige u serijalu, a priča, smještena u postapokaliptičan svijet, donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcioniraju uz pomoć golemih strojeva i kotača te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje. To je svijet Mortal Enginesa i priče o tome kako su se dva neočekivana junaka spojila i promijenila tijek budućnosti.

Check Also

Good Omens: šanse za novu sezonu su prilično dobre!

U Amazonovoj i BBC-jevoj seriji Dobri predznaci (Good Omens) uživali su i kritičari i publika, …

Beyond Good & Evil: kultna igra dobiva filmski tretman!

Kultna Ubisoftova video igra Beyond Good & Evil dobiva filmski tretman na Netflixu! Redatelj filma …

Web Statistics