Filmska adaptacija Kingovog romana From a Buick 8 je dobila redatelja!

Uz projekt adaptacije romana From a Buick 8 Stephena Kinga su tokom vremena bila vezivana različita imena. Svojedobno je režiser projekta trebao biti pokojni velikan horor žanra George A. Romero, zatim Tobe Hooper (Poltergeist), a najrecentnije je to bio William Brent Bell (The Boy, The Devil Inside). No niti jedan od tih pokušaja nije zaživio, stoga će se sada u tome okušati nova ekipa.

Još 2019. godine su Thomas Jane i Courtney Lauren Penn udružili snage i formirali produkcijsku kompaniju Renegade Entertainment, a kao prvi projekt su najavili upravo filmsku adaptaciju Kingovog From a Buick 8. Sada je konačno otkriveno tko će biti redatelj projekta, a to je Jim Mickle (Stake Land, We Are What We Are, Cold in July, In the Shadow of the Moon). Vijest je netom otkrio Thomas Jane gostujući na podcastu The Kingcast.

“Poznajete li Jima Micklea? Prilično je jeb*** dobar. Dobili smo Jima Micklea. To je [uzbudljivo], a imamo nekoliko fantastičnih pisaca s kojima je Jim surađivao u prošlosti, a evo i duhovitog dijela. Svi su bili uzbuđeni i imali smo sastanke po cijelom gradu, ali ako se sjećate, From Buick 8 u osnovi govori o jedinici policajaca u Pennsylvaniji, zar ne. Kad se pojavila pandemija, a potom i čitava ludnica s neredima i svim tim antipolicijskim stvarima, bili smo u stanju: “U redu, možda nije najbolje vrijeme da se priča o jedinici državnih policajaca Pennsylvanije.” – izjavio je Jane.

Od 1979. godine, državna policija Troop D u ruralnoj Pennsylvaniji je čuvala tajnu u šupi iza baraka. Ennis Rafferty i Curtis Wilcox odgovorili su na neobičan poziv odmah niz cestu i vratili se s napuštenim Buick Roadmasterom iz 1953. godine. Curt Wilcox je poznavao stare automobile, a ovaj… je nekako bio neobičan. Kako se ispostavilo, Buick 8 je bio više nego opasan – i ekipa Troop D je odlučila da bi bilo najbolje da javnost nikad ne sazna za njega. Sada, više od dvadeset godina kasnije, Curtov sin Ned počinje visiti oko barake i dozvoljen mu je ulazak u obitelj Troop D. Jednoga dana Ned otkriva obiteljsku tajnu – misteriju koja se još jednom počinje uzburkavati, ne samo u glavama i srcima ovih policajaca veterana, nego i u šupi, jer ispod haube se krije veća snaga nego bilo tko može zamisliti…

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Outer Range: trailer za 2. sezonu serije izaziva putovanjem kroz vrijeme

Prime Video objavio je prvi službeni trailer i poster za drugu sezonu SF mystery serije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics