Festival Veli Jože u Motovunu, zakoračite u svijet divova

 

U tijeku je četvrto izdanje ovog fantastičnog festivala. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji posvećenoj divu iz Motovuna.

Festival Veli Jože održava se već četvrtu godinu za redom, s vrlo zanimljivim i specifičnim programom. Već od danas su dječje kreativne radionice izmamile osmjehe na dječja lica jer su naučili igrati stare igre, uživali uz pričaonicu, a igrali su i drevnu igru bacanja roga koju je vodilo Društvo naša djeca Motovun. Udruga Birikina je s djecom izrađivala hvatače sunčevih zraka i bookmarkere, te oslikavala lica djeci. Udruga Slama animirala je djecu izrađivanjem predmeta od sijena, a posebnu pažnju privukla je radionica izrade domaće tjestenine u sklopu kulturno-edukativnog centra Hotela Kaštel. Zajednički projekt sve djece koja su došla u Motovun bilo je oslikavanje divovske siluete Veli Jože duge čak osam metara.

Teatar Naranča održao je predstavu „Vitez željeznog srca“, a nakon predstave uslijedio je svečani mimohod vitezova u pratnji bubnjara Udruge Kaštel Savičenta uz igrokaz „Dječak Pavao“ koji je zaokružio program prvog dana festivala.

U subotu, 03. lipnja program se opet nastavlja od 15:00 h u igraonicama, a u 18:00 h slijedi svečano otvorenje kulturno-edukativnog centra hotela Kaštel „Motovun – povijest u pokretu“. Od 18:30 h u parku se održava Viteški turnir, a od 19:00 h održat će se i izložba ilustracija knjige Veli Jože mladog umjetnika Tonia Buršića. Ljubitelji znanosti pronaći će se u predavanju Korada Korlevića u 19:30 h, a strip Mr.Joe će svoje predstavljanje doživjeti u 20:30 h.

Od 21:00 h kreće veliko finale iliti završnica, kada je na redu 3d maping na tornju „Bijesni Jože“ i predstava „Ljuti vatreni zmaj“ Istra Inspirita. Festival se zatvara puštanjem lampiona uz poželjene ‘divovske’ želje.

Zakoračite u čarobni svijet mitova i legendi i budite dio mistične atmosfere srednjovjekovnog Motovuna!

Check Also

Pred vratima je 14. Fantastic Zagreb Film Festival

Uskoro počinje 14. Fantastic Zagreb Film Festival. Ovogodišnje izdanje festivala održava se od 27. lipnja …

Počeo je Animafest Zagreb 2024.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održava se u Zagrebu od 03. do 08. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics