Festival Veli Jože u Motovunu, zakoračite u svijet divova

 

U tijeku je četvrto izdanje ovog fantastičnog festivala. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji posvećenoj divu iz Motovuna.

Festival Veli Jože održava se već četvrtu godinu za redom, s vrlo zanimljivim i specifičnim programom. Već od danas su dječje kreativne radionice izmamile osmjehe na dječja lica jer su naučili igrati stare igre, uživali uz pričaonicu, a igrali su i drevnu igru bacanja roga koju je vodilo Društvo naša djeca Motovun. Udruga Birikina je s djecom izrađivala hvatače sunčevih zraka i bookmarkere, te oslikavala lica djeci. Udruga Slama animirala je djecu izrađivanjem predmeta od sijena, a posebnu pažnju privukla je radionica izrade domaće tjestenine u sklopu kulturno-edukativnog centra Hotela Kaštel. Zajednički projekt sve djece koja su došla u Motovun bilo je oslikavanje divovske siluete Veli Jože duge čak osam metara.

Teatar Naranča održao je predstavu „Vitez željeznog srca“, a nakon predstave uslijedio je svečani mimohod vitezova u pratnji bubnjara Udruge Kaštel Savičenta uz igrokaz „Dječak Pavao“ koji je zaokružio program prvog dana festivala.

U subotu, 03. lipnja program se opet nastavlja od 15:00 h u igraonicama, a u 18:00 h slijedi svečano otvorenje kulturno-edukativnog centra hotela Kaštel „Motovun – povijest u pokretu“. Od 18:30 h u parku se održava Viteški turnir, a od 19:00 h održat će se i izložba ilustracija knjige Veli Jože mladog umjetnika Tonia Buršića. Ljubitelji znanosti pronaći će se u predavanju Korada Korlevića u 19:30 h, a strip Mr.Joe će svoje predstavljanje doživjeti u 20:30 h.

Od 21:00 h kreće veliko finale iliti završnica, kada je na redu 3d maping na tornju „Bijesni Jože“ i predstava „Ljuti vatreni zmaj“ Istra Inspirita. Festival se zatvara puštanjem lampiona uz poželjene ‘divovske’ želje.

Zakoračite u čarobni svijet mitova i legendi i budite dio mistične atmosfere srednjovjekovnog Motovuna!

Check Also

Decameron 2020: Priče iz karantene – traže se vaše priče!

Decameron 2020 je online event koji je nastao kao rezultat književnog druženja inspiriranog pandemijom i …

Mini Star Trek kon povodom Datinog rođendana!

02. veljače 2338. godine na Omicron Theti aktiviran je Data, omiljeni android koji bi dao …

Web Statistics