Festival Veli Jože u Motovunu, zakoračite u svijet divova

 

U tijeku je četvrto izdanje ovog fantastičnog festivala. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji posvećenoj divu iz Motovuna.

Festival Veli Jože održava se već četvrtu godinu za redom, s vrlo zanimljivim i specifičnim programom. Već od danas su dječje kreativne radionice izmamile osmjehe na dječja lica jer su naučili igrati stare igre, uživali uz pričaonicu, a igrali su i drevnu igru bacanja roga koju je vodilo Društvo naša djeca Motovun. Udruga Birikina je s djecom izrađivala hvatače sunčevih zraka i bookmarkere, te oslikavala lica djeci. Udruga Slama animirala je djecu izrađivanjem predmeta od sijena, a posebnu pažnju privukla je radionica izrade domaće tjestenine u sklopu kulturno-edukativnog centra Hotela Kaštel. Zajednički projekt sve djece koja su došla u Motovun bilo je oslikavanje divovske siluete Veli Jože duge čak osam metara.

Teatar Naranča održao je predstavu „Vitez željeznog srca“, a nakon predstave uslijedio je svečani mimohod vitezova u pratnji bubnjara Udruge Kaštel Savičenta uz igrokaz „Dječak Pavao“ koji je zaokružio program prvog dana festivala.

U subotu, 03. lipnja program se opet nastavlja od 15:00 h u igraonicama, a u 18:00 h slijedi svečano otvorenje kulturno-edukativnog centra hotela Kaštel „Motovun – povijest u pokretu“. Od 18:30 h u parku se održava Viteški turnir, a od 19:00 h održat će se i izložba ilustracija knjige Veli Jože mladog umjetnika Tonia Buršića. Ljubitelji znanosti pronaći će se u predavanju Korada Korlevića u 19:30 h, a strip Mr.Joe će svoje predstavljanje doživjeti u 20:30 h.

Od 21:00 h kreće veliko finale iliti završnica, kada je na redu 3d maping na tornju „Bijesni Jože“ i predstava „Ljuti vatreni zmaj“ Istra Inspirita. Festival se zatvara puštanjem lampiona uz poželjene ‘divovske’ želje.

Zakoračite u čarobni svijet mitova i legendi i budite dio mistične atmosfere srednjovjekovnog Motovuna!

Check Also

Dobitnici nagrade SFERA za djela objavljena 2022. godine

SFeraKon je pred vratima, a to između ostalog znači i da su objavljeni dobitnici nagrade …

Zagreb 2123. – natječaj za najbolju kratku priču povodom Noći knjige

Kako bi izgledao Zagreb sto godina u budućnost? Odgovori na ovo pitanje traže se kroz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics