FantaSTikon ante portas!

 

17032017_fantastikon_2017_post_1

Stigao je i Dan svetog Patrika koji je ove godine i prvi dan FantaSTikona, splitske konvencije fantastike, igara i znanstvene fantastike. FESB će po treći put ugostiti Udrugu F&ST, ovog puta kao vjesnike proljeća u novom terminu od 17.-19. ožujka.

Program započinje danas 17. ožujka u 20:00 sati, a tijekom 3 dana konvencije će se moći vidjeti, poslušati, igrati i izraditi mnoštvo predavanja, kostima cosplayera, društvenih i video igara, radionica, grafika, stripova, i još mnogo toga.

Počasni gosti Aleksandar Žiljak, Milena Benini i Kristina Bilota Toxicpanda će, osim predstavljanja, održati predavanja i radionice, dok će višnjanski astronom Korado Korlević započeti program konvencije svojim predavanjima o STEM edukaciji i svemirskom obzoru.

Profesori s Filozofskih fakulteta u Splitu i Zadru dr. sc. Antonija Primorac, dr.sc. Josip Ćirić i dr. sc. Krešimir Krolo će u subotu, 18. ožujka pričati o istraživanjima o gamerima i TV serijama. Tomb of Ash će predstaviti kako su proslavili 20 godina izdavanja igre Tomb Raider, doznat ćete zašto su LEGO kockice hobi za odrasle, o stvaranju Dungeons and Dragons igre, kako su nastali bolid i motocikl FESB Racing Team-a, što će se sve moći raditi tijekom Tjedna Harryja Pottera u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, kojih je 10 najboljih autora u povijesti fantastike, što gmiže u Dolini Vjetra i kako se slavenska mitologija uklopila u No Lord’s Throne igru.

Uz projekcije dugometražnih filmova Moomini – u lovu na komet i Secret of Kells, moće ćete pogledati i nekoliko kratkometražnih Harry Potter fan filmova. Na licu mjesta se  možete prijavite za veliki Geek Trivia Quiz, Filmski audio kviz, turnire u raznim društvenim igrama i PC igri Soul Calibur V, te radionice pisanja drabblea, izrade stripa, čarobnih štapića, irskog plesa, štita Thorina Hrastoštita, nekoliko LARP-ova u organizaciji Terrble Creations iz Zagreba i veliko natjecanje u cosplayu.

Kompletan program je dostupan na službenoj stranici konvencije.

Kotizacija za konvenciju za sva tri dana iznosi 75 kn (za cosplayere 50 kn), za dva dana 55 kn, a za jedan dan 35 kn, dok je za osnovnoškolce, studente i zaposlenike FESB-a ulaz slobodan.

Check Also

ANIME MEETUP uz projekciju filma One Piece Film: Red

Napuna: Zbog velikog interesa dodano je još projekcija! One Piece Film: Red se može pogledati …

Rikon 2022: Fantastični vikend na riječkom Kampusu!

Ovogodišnja konvencija fantastike Rikon vraća se na Kampus Sveučilišta u Rijeci. Povratak u zgradu Filozofskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics