Večeras Fantastic Zagreb donosi doista fantastično iskustvo: Noć Aliena!

Danas, 05. srpnja u sklopu programa Fantastic Zagreb Film Festivala očekuje vas – Noć Aliena!
Od 19:00 h u Kinu Tuškanac prikazuje se briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien), koji je svjetsku premijeru imao na Sundanceu i koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleyja Scotta. Dokumentarac u režiji Alexandra O. Philippea će prikazati do sada neobjavljene materijale iz arhive pisca Dana O’Bannona i legendarnog dizajnera H.R. Gigera. Materijali će uključivati zabilješke vezane uz priču, crteže, dizajne, scene iza kamere, kao i O’Bannononov originalni scenarij iz 1971. pod naslovom Memory. Naravno film će ponuditi i intervjue s ekipom koja je radila na filmu.

Fantastic Zagreb - Memory: The Origins of Alien

Nakon toga na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:50 h slijedi nezaboravni Osmi putnik (Alien, 1979.) koji ove godine slavi 40. rođendan povodom čega Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju u 4K rezoluciji. Podno članka potražite galeriju rijetkih fotografija nastalih uglavnom iza scene Aliena.

U subotu u 19:00 h u Kino Tuškanac možete uživati u crnohumornom remek-djelu Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka, a nakon toga stignete na Ljetnu pozornicu Tuškanac pogledati spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale. Posljednjeg dana festivala u Kinu Tuškanac čeka vas genijalan Mirai, još jedno japansko anime remek-djelo koje potpisuje veliki Mamoru Hosod, a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:15 h kreće službeno zatvaranje 9. Fantastic Zagreb Film Festivala s američkim klasikom Goli u sedlu (Easy Rider, 1969.) o dvojici motorista na proputovanju Amerikom u potrazi za slobodom. Legendarni film ceste i kultni klasik koji je postao celuloidni mit o američkom snu slavi 50. godišnjicu, a nezaboravne uloge ostvarili su Jack Nicholson, Peter Fonda i Dennis Hopper.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima!

Kompletan filmski program, i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala.

Check Also

Pred vratima je 12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti (VR) publika će moći …

Ovaj vikend održava se 25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival!

25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival stripa održat će se od 03. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics