Pogledajte impresivan fanovski film Voldemort: Origins of the Heir

U svibnju prošle godine objavili smo prvi teaser trailer za Voldemort: Origins of the Heir, fanovski film inspiriran svemirom Harryja Pottera, a sada se konačno može pogledati i kompletno djelo. Trajalo je malo duže nego očekivano jer nakon uspješne Kickstarter kampanje i dovršetka filma zapelo je ni manje ni više nego s Warner Bros. studijem, koji je tek nakon iscrpnih pregovora dao zeleno svijetlo za slobodno prikazivanje. Iza projekta stoji nezavisna produkcijska kuća Tryangle Films. Ideja za njegovo stvaranje je proistekla iz ponovnog čitanja šeste knjige sage Harry Potter i Princ miješane krvi, te pitanja: Što je Toma Riddlea navelo da postane Voldemort? Što se zaista događalo tih godina u Hogwartsu kada se vratio nazad? Postoje neki tragovi u knjizi kojih nema u filmovima, ali zapravo puno toga ostaje misterij. To je priča koju ovaj film želi ispričati.

Film ima pristojnu količinu specijalnih efekata, zanimljive setove i prekrasne kostime. Naravno treba uzeti u obzir da je ovo ipak fanovski uradak, i da ima određene boljke od kojih pate takvi filmovi, pa stoga nemojte očekivanja staviti baš na maksimum i progledajte kroz prste nešto lošijoj glumi. No kad se sve zbroji i oduzme Voldemort: Origins of the Heir je vrlo zgodan dodatak svijetu Harryja Pottera, ali isto tako predstavlja jednu vrlo solidnu samostalnu priču unatoč tome što se estetski oslanja na službene HP filmove.

Glumačku ekipu čine: Stefano Rossi kao Tom Riddle, Davide Ellena kao Voldemort, Andrea Deanesi kao Wiglaf Sigurdsson, Maddalena Orcali kao Grisha MacLaggen. Redatelj i scenarist filma je Gianmaria Pezzato.

Voldemort: Origins of the Heir

Check Also

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

HBO razvija seriju Scanners smještenu u svijet Cronebergovog kultnog filma!

HBO razvija seriju Scanners, prema istoimenom kultnom filmu iz 1981. godine redatelja Davida Cronenberga. Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics