Fallout: prvi pogled na Amazonovu adaptaciju!

Fallout više ne spada samo pod domenu videoigara, već postaje i TV serija, iza koje stoje Amazon Studios i Kilter Films u suradnji s kućama Bethesda Game Studios i Bethesda Softworks. Amazon je nedavno 25. godišnjicu Fallouta obilježio s prvim službenim pogledom na njihovu nadolazeću seriju, a sada je objavljen i video koji je dao mali uvid iza kulisa produkcije, gdje je otkriven jedan od setova, dio power armora, pa čak i boca hladne, osvježavajuće Nuka-Cole.

U videu Todd Howard, jedan od izvršnih producenata serije (za Bethesda Game Studios), priča o ‘pretakanju’ Fallouta iz medija videoigara na televiziju, govoreći da je oduvijek želio raditi na adaptaciji Fallouta s Jonathanom Nolanom, scenaristom Interstellara i Viteza tame te jednim od scenarista i redatelja HBO-ove popularne SF serije Westworld.

Jonathan Nolan jedan je od tvoraca, scenarista, te redatelj i izvršni producent serije. Howard govori o tome kako su mu pristupili za suradnju na Falloutu. “Ispostavilo se da je veliki fan.” Na što Nolan odgovara: “Fallout? Volim videoigre. Nisam upoznat s Falloutom.”, hineći ozbiljnost. Ruka se pruža s lijeve strane ekrana (power armor) kako bi pružila Nolanu bocu Nuka-Cole. Nakon što je popio gutljaj pića Nolanovo pamćenje je proradilo. “Da, Fallout! Postapokaliptična, duhovita, mračna, turobna, briljantno napisana franšiza videoigara koja je iritantno igriva.”

Showrunneri serije su Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) i Graham Wagner (Silicon Valley, The Office). Uz Nolana, kao kreatorica serije i izvršna producentica radi i Lisa Joy. Ostali izvršni producenti su Athena Wickham za Kilter Films i James Altman za Bethesda Softworks. Glavne uloge tumače Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (Justified), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Xelia Mendes-Jones (nadolazeći Havoc) i Aaron Moten (Next).

Trenutno se o radnji serije zna vrlo malo. Nije poznato hoće li serija prilagoditi priču jedne od igara ili će odabrati najbolje dijelove svake od njih kako bi ispričala potpuno novu priču. Međutim, s obzirom da Vault 33 (koji je otkriven na prvoj službenoj fotografiji) ne postoji ni u jednoj od igara, najvjerojatnije je riječ o ovom drugom. Ne znamo puno ni o Vaultu 33 osim da još nije dio kanona, ali brojevi ispod 50 ukazuju na lokaciju na zapadnoj obali.

Snimanje serije započelo je 05. srpnja ove godine, što znači da postoji šansa da serija na Amazon Prime stigne već sredinom iduće godine.

Check Also

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

The Terror: Devil in Silver, Dan Stevens tumačit će glavnu ulogu!

Antologijska horor serija The Terror vraća se na AMC s trećom sezonom, koja nosi naslov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics