Ewan McGregor se vraća kao Obi-Wan Kenobi u seriji za Disney+

Prije nego što nastavimo s člankom, važno je sjetiti se kultne izreke admirala Ackbara: „It’s a trap!“. Vijest o povratku jednog od kultnih likova Star Wars sage nije službeno potvrđena, no sve je više dokaza da se Ewan McGregor doista ponovno vraća u ulozi kultnog Jedi mastera Obi-Wan Kenobija. Veliki miš već je planirao povratak Kenobija u novi kanon u antologijskom filmu, no nakon što je Solo podbacio ti su planovi stavljeni na led. Važno je istaknuti kako je Deadline potvrdio da se McGregor nalazi u pregovorima s Disney+ streaming platformom o povratku Obi-Wan Kenobija na male ekrane.

Taj serijal bi tako bio treća Star Wars igrana serija za Disney+, nakon serije „The Mandalorian“ koja dolazi početkom iduće godine, i još neimenovanog špijunskog serijala o podvizima Cassiana Andora, lika kojeg se sjećamo iz izvrsnog i neobičnog „Rogue One“ filma. Ujedno, ovo bi se uklopilo u novu Disneyjevu strategiju koja nakon nadolazećeg posljednjeg filma nove trilogije (i Skywalker sage) „The Rise of Skywalker“ stavlja filmove na pauzu, dok ćemo priče iz daleke, daleke galaksije gledati na malim ekranima.

A ova nova strategija mogla bi samo koristiti povratku Kenobija. Radnja nije poznata, ali vrlo je moguće da će pratiti ili koristiti neke elemente iz Marvelovog „Star Wars“ strip serijala iz 2015. (koji je također kanon). Tri broja (#7, #15, #20) donose nam priču ovog nekad slavnog Jedi viteza i generala klonskih ratova, koji sada provodi svoje vrijeme skrivajući se od Galaktičke Imperije, te kao nevidljivi čuvar štiti mladoga Lukea Skywalkera. Pod perom Jasona Aarona, i crtežom Simonea Bianchija, ova je priča ispričana kao svemirski western, gdje Obi-Wan Kenobi djeluje poput Eastwoodovog „Čovjeka bez imena“ ili Kurosawinog Yojimba, čuvara reda i zakona koji putuje zemljom (u ovom slučaju Tatooineom) bez interakcije s ostalima, te neuspješno pokušava pobjeći svojoj prošlosti koja ga konstantno progoni. Dok bi filmska adaptacija mogla djelovati presporo, s čudnim tempom koji bi odbio mnoge, ova radnja skoro je pa perfektna za tv adaptaciju. Osim raznovrsnih gangstera, tuskenskih raidera, kao i zloglasnog Jabbe Hutta, ovo bi bila prilika za povratak kultnog Dartha Maula, kojeg smo imali prilike vidjeti u Clone Wars i Rebels animiranom serijalu, ali i u kratkoj cameo ulozi u Solo filmu. A tu je i cijeli mistični aspekt narativa iz stripova, u kojima se Kenobi iznova susreće sa svojim starim mentorom i prijateljem Qui-Gon Jinnom, koji ga uči kako da bolje ovlada Silom te naposljetku postane force ghost.

A prve prave informacije o radnji, kao i Disneyjevu službenu potvrdu bi mogli dobiti već na Disney+ panelu u sklopu megakonvencije Velikog miša D23, koja počinje 23. kolovoza.

Obi-Wan Kenobi

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics