Dvadesetominutni sneak peak za Pacific Rim dao je naslutiti što je ovaj puta del Toro zakuhao

10062013_PacificRim_SneakPeak_Post

Bitka za Pacifik (Pacific Rim) je nastao prema scenariju Travisa Beachama, ne baš proslavljenog scenarista filma Sudar Titana. Guillermo del Toro je trebao samo ‘ispeglati’ scenarij i producirati film, ali nakon što je propao projekt ekranizacije Lovecraftove novele Planine ludila, odlučio se i na režiju.

Iz dvadesetominutne projekcije koju je organizirao domaći distributer filma dobili smo grubu predodžbu što možemo očekivati od Pacific Rima – japansku godzillu na američki način.

Ogromna čudovišta dolaze iz Antiversa kroz nekakav portal u pacifičkim dubinama i krenu uništavati svijet. Trenutno nemamo pojma zašto. Nakon što sva konvencionalna oružja zakažu, ujedinjene zemlje svijeta (sic!) zajedničkim naporima stvore tzv. Jaegere – ogromne robote kojima upravljaju ljudi. U srazu Jaegera i stvorenja Kaiju (što u slobodnom prijevodu s japanskog znači ‘ogromno čudovište’), konačno počinjemo pobjeđivati. No, nije sve tako jednostavno. Jaegerima upravljaju dvije ili tri osobe, a obzirom da se s ogromnim robotima ‘spajaju’ neurološkim implantima, dolazi do nekih poremećaja, do miješanja sjećanja i stvarnosti, pa ispada da pilot Jaegera ne može biti svatko…

Koliko god bile besmislene, borbe Jaegera i Kaijua su impresivni boks mečevi (na efektima je radio i John Rosengrant koji je radio na Pravom čeliku). Ogromni Jaegeri podsjećaju malo na Irona Mana (na efektima je radio i Shane Mahan poznat po kreiranju oklopnih odijela g. Starka), a jedan od Kaijua se pak kreće kao gorila (da ne kažemo Jacksonov King Kong), vjerujemo kao svojevrsni hommage ogromnom čudovištu iz američke kinematografije, kada je već cijeli film očigledna posveta japanskom popkulturnom fenomenu.

Cijeli paket koji smo odgledali izgleda vizualno atraktivno i u sebi krije sitne fabularne finese zbog kojih nećemo otpisati Pacific Rim kao još jednog u nizu besmislenih blockbustera koji se hrane žanrom isključivo zbog izgleda. Film stiže u naša kina za mjesec dana i naša je preporuka gledati ga u standardnoj 2D tehnologiji ako bude moguće.

Check Also

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics