Dvadesetominutni sneak peak za Pacific Rim dao je naslutiti što je ovaj puta del Toro zakuhao

10062013_PacificRim_SneakPeak_Post

Bitka za Pacifik (Pacific Rim) je nastao prema scenariju Travisa Beachama, ne baš proslavljenog scenarista filma Sudar Titana. Guillermo del Toro je trebao samo ‘ispeglati’ scenarij i producirati film, ali nakon što je propao projekt ekranizacije Lovecraftove novele Planine ludila, odlučio se i na režiju.

Iz dvadesetominutne projekcije koju je organizirao domaći distributer filma dobili smo grubu predodžbu što možemo očekivati od Pacific Rima – japansku godzillu na američki način.

Ogromna čudovišta dolaze iz Antiversa kroz nekakav portal u pacifičkim dubinama i krenu uništavati svijet. Trenutno nemamo pojma zašto. Nakon što sva konvencionalna oružja zakažu, ujedinjene zemlje svijeta (sic!) zajedničkim naporima stvore tzv. Jaegere – ogromne robote kojima upravljaju ljudi. U srazu Jaegera i stvorenja Kaiju (što u slobodnom prijevodu s japanskog znači ‘ogromno čudovište’), konačno počinjemo pobjeđivati. No, nije sve tako jednostavno. Jaegerima upravljaju dvije ili tri osobe, a obzirom da se s ogromnim robotima ‘spajaju’ neurološkim implantima, dolazi do nekih poremećaja, do miješanja sjećanja i stvarnosti, pa ispada da pilot Jaegera ne može biti svatko…

Koliko god bile besmislene, borbe Jaegera i Kaijua su impresivni boks mečevi (na efektima je radio i John Rosengrant koji je radio na Pravom čeliku). Ogromni Jaegeri podsjećaju malo na Irona Mana (na efektima je radio i Shane Mahan poznat po kreiranju oklopnih odijela g. Starka), a jedan od Kaijua se pak kreće kao gorila (da ne kažemo Jacksonov King Kong), vjerujemo kao svojevrsni hommage ogromnom čudovištu iz američke kinematografije, kada je već cijeli film očigledna posveta japanskom popkulturnom fenomenu.

Cijeli paket koji smo odgledali izgleda vizualno atraktivno i u sebi krije sitne fabularne finese zbog kojih nećemo otpisati Pacific Rim kao još jednog u nizu besmislenih blockbustera koji se hrane žanrom isključivo zbog izgleda. Film stiže u naša kina za mjesec dana i naša je preporuka gledati ga u standardnoj 2D tehnologiji ako bude moguće.

Check Also

Neill Blomkamp je najavio District 10!

District 9 danas uživa gotovo kultni status, i još otkako je postao hit 2009. godine …

Shadow and Bone: prvi trailer za Netflixovu ekranizaciju!

Netflix je kako se i očekivalo danas objavio prvi trailer za seriju Shadow and Bone, …

Web Statistics