Dune: The Sisterhood, snimanje HBO-ove serije je započelo vrlo burno!

Redatelj Johan Renck (Chernobyl, Breaking Bad) je putem društvenih mreža potvrdio da je HBO-ova prikvel serija pod radnim naslovom Dune: The Sisterhood jučer startala sa snimanjem u Budimpešti. Očekuje se da će švedski redatelj, koji također ima i funkciju izvršnog producenta, režirati prve dvije epizode dugo očekivanog projekta. No moramo priznati da ne ulijeva povjerenje činjenica da je Diane Ademu-John (The Haunting of Bly Manor, Empire), kreatorica serije, jedna od showrunnerica, glavna scenaristica i izvršna producentica odlučila napustiti svoju funkciju showrunnerice. I dalje će ostati dijelom projekta, no od sada će primarno djelovati unutar funkcije izvršne producentice. Taj razvoj situacije je ostavio Alison Schapker (Westworld, Altered Carbon) kao jedinu showrunnericu projekta.

Ostali izvršni producenti su Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert. Serija je koprodukcija između HBO Maxa i kuće Legendary Television.

Detalji nadolazeće serije za sada nisu poznati, no znamo da će biti bazirana na romanu Sisterhood Of Dune autora Briana Herberta i Kevina J. Andersona. Serija će radnjom biti smještena 10.000 godina prije događaja u Dini i fokusirat će se na sestre Harkonnen dok se bore protiv sila koje prijete budućnosti čovječanstva i porijeklu reda Bene Gesserit. Također za sada nije poznato kada možemo očekivati seriju na HBO-u i HBO Max platformi.

Sisterhood Of Dune prva je knjiga trilogije Great Schools of Dune, koje su nastavak trilogije Legends of Dune.

Glavne uloge u seriji tumače Emily Watson (Chernobyl) i Shirley Henderson (Harry Potter and the Goblet of Fire) kao Valya i Tula Harkonnen, sestre koje su uspostavile red Bene Gesserit. Uz njih ćemo u seriji gledati i Indiru Varma, Sarah-Sofie Boussninu, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Chloe Leu i Travisa Fimmela.

Check Also

Prvi trailer za Guardians of the Galaxy Vol. 3!

Tijekom Brazilian Comic-Con Experiencea objavljen je prvi službeni trailer za Guardians of the Galaxy Vol. …

Prvi trailer za film Indiana Jones and the Dial of Destiny!

Disney i Lucasfilm su konačno objavili prvi teaser trailer za peti nastavak Indiane Jonesa koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics