Dune: The Sisterhood, HBO-ova serija se počinje snimati idući mjesec!

Nakon nekoliko godina u razvoju HBO-ova SF serija pod radnim naslovom Dune: The Sisterhood konačno idući mjesec kreće sa snimanjem. To znači da će nastavak filma Dune (Dina) i prikvel serija Dune: The Sisterhood biti u produkciji u isto vrijeme u Budimpešti, u Mađarskoj. Od najnovijih vijesti vezanih uz seriju svakako treba spomenuti najavu da se glumačkoj ekipi pridružila Indira Varma (The Game of Thrones, Obi-Wan Kenobi) kao carica Natalya. Uz Varmu su već ranije najavljene Emily Watson (Chernobyl) i Shirley Henderson (Harry Potter and the Goblet of Fire) kao Valya i Tula Harkonnen. Fokus radnje će biti na sestrama Harkonnen koje su uspostavile red Bene Gesserit.

Kreatorica serije, jedna od showrunnerica, glavna scenaristica i izvršna producentica je Diane Ademu-John (The Haunting of Bly Manor, Empire). Druga showrunnerica i izvršna producentica je Alison Schapker (Westworld, Altered Carbon). Redatelj premijerne epizode je Johan Renck (Chernobyl, Breaking Bad). Ostali izvršni producenti su Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert. Serija je koprodukcija između HBO Maxa i kuće Legendary Television.

Detalji nadolazeće serije za sada nisu poznati, no znamo da će biti bazirana na romanu Sisterhood Of Dune autora Briana Herberta i Kevina J. Andersona. Serija će radnjom biti smještena 10.000 godina prije događaja u Dini i kao što smo već naveli fokusirat će se na sestre Harkonnen dok se bore protiv sila koje prijete budućnosti čovječanstva i porijeklu reda Bene Gesserit. Također za sada nije poznato kada možemo očekivati seriju na HBO-u i HBO Max platformi.

Sisterhood Of Dune prva je knjiga trilogije Great Schools of Dune, koje su nastavak trilogije Legends of Dune.

Dune: The Sisterhood

Check Also

Prvi trailer za Appleovu SF seriju Dark Matter!

“Što ako je osoba koja me otela ja?” Apple TV Plus konačno je objavio prvi …

Joker: Folie à Deux, prvi trailer za film!

Warner Bros. objavio je prvi teaser trailer za vrlo iščekivani film Joker: Folie à Deux …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics