Dune: prvi trailer za novu filmsku adaptaciju je stigao!

Spavač se probudio! Warner Bros i Legendary Pictures su konačno objavili prvi prekrasni trailer za Dune (Dinu), novu filmsku adaptaciju kultnog SF romana Frank Herberta. Trailer započinje krupnim kadrom Paula koji se “bori” s tajanstvenim snovima. Oni mu otkrivaju misterioznu viziju djevojke u pustinji, ali i masivni križarski rat koji obuzima galaksiju. Jasno je da je riječ o izuzetno nadarenom mladiću, a časna majka Gaius Mohiam uskoro ga testira vrlo neugodnim testom Gom Jabbar, koji će procijeniti njegovu sposobnost upravljanja i vođenja, nešto s čime njegovi preci nisu najbolje baratali. Paul i njegova obitelj su zatim poslani na pustinjski planet Arrakis i jasno je da obitelj ulazi u zamku. Dobivamo neke fantastične kadrove pustinje, ali i napada na obitelj Atreides te progonstvo Paula i gospe Jessice u pustinju, gdje će se naći na čelu rastućeg pokreta. I naravno trailer nije propustio prikazati i zadivljujući pogled na veličanstvenog gigantskog pješčanog crva…

“Veliki sam obožavatelj Davida Lyncha, on je veliki majstor”, izjavio je redatelj Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049). “Kad sam vidio Lynchovu Dinu, sjećam se da sam bio uzbuđen, ali njegov pogled… postoje dijelovi koje volim, ali i drugi elementi s kojima mi je manje ugodno. Dakle, sjećam se da sam bio napola zadovoljan. Zato sam i razmišljao: ‘Još uvijek postoji film koji treba snimiti o toj knjizi, samo drugačijeg senzibiliteta.'”

Film je smješten u daleku budućnost u kojoj su zabranjena računala i roboti, što je Villeneuveu omogućilo da se umjesto toga usredotoči na likove i njihovo putovanje. “To je sjajna ljudska priča”, izjavio je. “Tehnološki elementi su tu – u pozadini. Zato me ovo privuklo.”

Glavne uloge tumače Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible — Fallout), Oscar Isaac (Star Wars: The Last Jedi), Josh Brolin (Avengers: Endgame), Stellan Skarsgård (Thor: The Dark World), Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Stephen McKinley Henderson (Fences), Zendaya (Spider-Man: Far From Home), Chang Chen (Love And Destiny), Sharon Duncan-Brewster (Sex Education), Charlotte Rampling (The Night Porter), Jason Momoa (Aquaman) i Javier Bardem (No Country For Old Men).

Dune na velika platna stiže 18. prosinca. I kakvi su vam prvi dojmovi?

Dune

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics