Drugi krug drugog ciklusa: Pošalji sf priču i osvoji Galaxy Note 10.1

 

20062015_iQ

iQ magazin poziva na sudjelovanje u drugom krugu drugog ciklusa najbolje kratke SF priče. Priča mora imati zaplet povezan s umjetnom inteligencijom. S obzirom da su Elon Musk, Stephen Hawking i Bill Gates pokrenuli pravu buru apokaliptičnih pretkazanja zbog velikog napretka u razvoju umjetene inteligencije sada je pravi trenutak za oživljavanje tog inače čestog i vrlo popularnog motiva u znanstvenoj fantastici.
Prisjetimo se samo legendarnog HAL-a 9000 iz Odiseje u svemiru ili Asha androida u Alienu.

AI zadatak

Hoće li vaši roboti, androidi ili moćna računala biti dobri ili loši? To je naravno na vama. Pustite maštu na volju i krenite pisati već danas. Ono što je bitno je da priču koju pošaljete već niste objavili na nekom drugom natječaju. Žiri čine Milena Benini, Tomislav Hrastovčak, Milena Zajović i Danijel Lijović. Najzanimljivije priče biti će objavljene na portalu Večernjeg lista.
Nakon uspješnog prvog kruga koji je završio s objavljivanjem priče “MicesorRobija Selana, službeno je otvoren i drugi krug u koji se pozivaju svi pisci ili oni koji to žele postati, a da su poklonici žanra, prepustite se mašti i napišite priču.

Propozicije natječaja

– broj znakova: do 7200 znakova,
– obavezna numeracija stranica,
– obavezan font Times New Roman ili neki odgovarajući serifni font, veličina fonta 12,
– slanje u rtf ili doc formatu.

Priče se šalju na e mail adresu: iq@vecernji.net sa subjectom SF priča. Priču se može poslati i poštom na adresu: IQ redakcija, Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, s napomenom SF priča.
Rok za drugi krug je 20. kolovoza ove godine.
Najbolje priče biti će objavljene na stranici: www.vecernji.hr/sf-prica. Te priče ulaze u finale, a nagrada za pobjednika po izboru žirija na kraju godine biti će tablet Galaxy Note 10.1.

Informacije za tekst smo preuzeli iz članka “Pošalji nam SF priču i osvoji nagradu”, iz IQ magazina broj 15.

Check Also

Objavljene su nominacije za nagradu BSFA za 2020. godinu

Britansko društvo za znanstvenu fantastiku (BSFA) objavilo je nominacije za 2020. godinu. Nagrada se dodjeljuje …

Žanrovske preporuke za ovogodišnji virtualni Interliber

Ove godine se pandemija koronavirusa ispriječila na putu klasičnog Interlibera. Nema jako velike ponude, barem …

Web Statistics