Druga sezona serije Westworld je pred vratima

Druga sezona Emmyjem nagrađene serije Westworld samo što nije stigla.

Westworld je ambiciozna i vrlo maštovita dramska serija koja uzdiže koncept pustolovine i potrage za uzbuđenjima na novu, krajnje opasnu razinu. U futurističkom fantastičnom parku poznatom kao Westworld skupina androidnih “domaćina” odstupa od dobro planiranih skripti svojih programera k uznemirujućem obliku aberantnog ponašanja. Serija je inspirirana filmom iz 1973. koji je napisao i režirao Michael Crichton (Jurski park). Izvršni producenti i showrunneri serije su Lisa Joy i Jonathan Nolan koji su za EW friško najavili da će nekoliko epizoda nove sezone biti dužih od uobičajenih 60 minuta. Premijerna epizoda će tako biti nešto duža od 70 minuta, kao i četvrta koja će premašiti sat vremena, i očekivano samo finale će također imati više nego dovoljno vremena da ga pamtimo kao epsko.

Premijera prve sezone Westworlda bila je u listopadu 2016. godine na HBO-u, te je postala najgledanija nova serija u povijesti ove mreže. Na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada serija je dobila čak 22 nominacije i osvojila 5 nagrada. Redatelj Jonathan Nolan nominiran je i za nagradu Američkog udruženja redatelja za finale prve sezone, a on i Lisa Joy su nominirani i za nagradu Američkog udruženja scenarista za prvu sezonu.

Mnogo stvari se mjenja s početkom druge sezone Westworlda. Očekuje nas nova, bitno mračnija verzija Dolores, koja jaše s grupom androida osvetnika, puca iz puške i pištolja te više nema milosti prema “gostima”, a ponekad ni prema “domaćinima”. Maewe napreduje u svojim planovima, zarobila je arogantnog Leeja Sizemorea, glavnog pisca priča u parku i želi otkriti kako taj univerzum funkcionira i pri tome doći do svoje izgubljene (reprogramirane) kćeri. Bernard je izgubljen kao i uvijek, teško se bori s onim što je zapravo te nastoji održati dvojnost čovjeka i androida, kad zatreba izdaje se za prvoga, no čim počne ubijanje ljudi, mijenja stranu. Pojavljuje se James Delos, vlasnik kompanije koja posjeduje Westworld. Charlotte Have ima još važniju ulogu i potvrđuje tezu da se serija posredno bavi ženskom dominacijom. Westworld se grana i u Shogun World, koji je pozicioniran u srednjovjekovni Japan.

U drugoj sezoni koja se sastoji od deset epizoda ponovno će se pojaviti Evan Rachel Wood kao Dolores, Thandie Newton koa Maeve, Ed Harris kao Čovjek u crnom, Jeffrey Wright kao Bernard, James Marsden kao Teddy, Tessa Thompson kao Charlotte, Ingrid Bolsø Berdal kao Armistice, Clifton Collins Jr. kao Lawrence, Luke Hemsworth kao Stubbs, Louis Herthum kao Peter Abernathy, Simon Quarterman kao Lee Sizemore, Talulah Riley kao Angela, Rodrigo Santoro kao Hector Escaton, Angela Sarafyan kao Clementine, Shannon Woodward kao Elsie, Ben Barnes kao Logan, Jimmi Simpson kao William, Leonardo Nam kao Felix Lutz i Ptolemy Slocum kao Sylvester.

Pridružit će im se i neka nova lica: Fares Fares kao Antoine Costa, Katja Herbers kao Grace, Gustaf Skarsgård kao Karl Strand, Hiroyuki Sanada kao Musashi, Peter Mullan kao James Delos, Rinko Kikuchi kao Akane, Zahn McClarnon kao Akecheta, Tao Okamoto kao Hanaryo, Betty Gabriel kao Maling, Jonathan Tucker kao Craddock, Julia Jones kao Kohana i Kiki Sukezane kao Sakura.

Druga sezona serije Westworld će putem HBO GO usluge, biti dostupna od 23. travnja, nakon čega će svakog ponedjeljka u ponudu dolaziti po jedan novi nastavak. Na HBO kanalu premijera će biti 23. travnja u 20:00 sati, dok će po jedan novi nastavak biti prikazan svakog ponedjeljka u istom terminu.

Westworld

Westworld

Westworld

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics