Pickbox ekskluzivno za Adria regiju prikazuje Doktor Who božićni specijal

Pickbox će 25. prosinca, usporedno s britanskom premijerom i ekskluzivno za Adria regiju, prikazivati Doktor Who božićni specijal: Zarobljeni u vremenu (Twice Upon A Time).

Doktor Who božićni specijal: Zarobljeni u vremenu na jednom će mjestu okupiti 1. i 12. Doktora, te predstavit i novog, 13. Doktora. Iako je serija originalno zamišljena da prestane sa snimanjem nakon 12 osoba, BBC je odlučio napraviti presedan i nastaviti regeneraciju glavnog lika uz još jednu novost – prvi put u odijelo Doktora uskočit će žena.

13. Doktora glumit će Jodie Whittaker, publici poznata po ulozi u engleskoj kriminalističkoj seriji “Broadchurch”, već kultnoj distopijskoj antologijskoj seriji “Black Mirror”, ali i po britanskoj SF komediji “Attack the Block”. Iako je David Tennant, 10. Doktor, morao odbaciti svoj škotski naglasak, BBC je priopćio kako će Whittaker zadržati svoj jorkširski naglasak – još jedan od BBC-jevih presedana koji će promijeniti ovu popularnu SF seriju.

Tvorci serije najavili su da će božićni specijal biti veoma emocionalan, pogotovo jer će se publika rastati od 12. Doktora, Petera Capaldija koji je veoma dobro prihvaćen tijekom tri sezone u kojima je igrao glavnu ulogu. Nedavno je otkriveno kako je Capaldi pomogao Stevenu Moffatu napisati svoju scenu regeneracije. Simboličan je to čin na više razina: Moffat, naime, prepušta posao showrunnera Chrisu Chibnallu, glavnom piscu SF serije “Torchwood” (spin-off Doktora Whoa) i kriminalističke serije “Broadchurch”.

Posebna je poslastica pojavljivanje prvoga Doktora kojeg je tumačio William Hartnell od 1963. do 1966. godine. No s obzirom na to da je Hartnell preminuo 1975. godine, odlučeno je da će ulogu prvog Doktora preuzeti David Bradley, poznat po svojoj ulozi Argusa Filcha u Harryju Potteru.

Zanimljivo je kako ovo nije prva epizoda koja će odjednom okupiti čak tri Doktora. Prvi se put to dogodilo 1973. godine u epizodi Tri Doktora kad su se okupili prvi (William Hartnell), drugi (Patrick Troughton) i treći Doktor (Jon Pertwee), i to povodom 10. godišnjice emitiranja Doktora Whoa.

Doktor Who božićni specijal: Zarobljeni u vremenu napisao je Steven Moffat. Režiju potpisuje Rachel Talalay, a izvršni producent Brian Minchin.

Božićni specijal Doktora Whoa bit će dostupan na Pickboxu od 25. prosinca u 18:30 sati.

Doktor Who

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics