Disney+, sve što trebate znati o novoj streaming platformi

Veliki miš je konačno otkrio pristojan broj novosti vezanih uz novu streaming platformu Disney+. Potvrđeno je da će usluga biti lansirana 12. studenog ove godine, ali samo na američkom tržištu. Nažalost, unatoč neizmjernom utjecaju i moći Disneya, postoje regulative koje se moraju zadovoljiti za ostala tržišta, kao što je i naše, pa ćemo mi na Disney+ platformu morati pričekati još neko vrijeme. Točnije, Disney obećava da će platforma postati dostupna u cijelom svijetu najkasnije dvije godine nakon lansiranja u SAD-u.

Dobra je vijest da će usluga biti jeftinija od Netflixa – 6,99 dolara mjesečno ili 69,99 dolara godišnje. Doduše pitanje je kakve će cijene biti za naše tržište, ali nadamo se da neće previše odstupati. Disney je s ovim cijenama ušao u otvoreni rat s Netflixom. Već s jučerašnjom najavom detalja za Disney+ dionce Netflixa su značajno izgubile na vrijednosti. Disney je samo na programsko razvijanje svoje platforme potrošio oko dvije milijarde dolara što pokazuje da polaže velike nade u projekt te vjeruje kako će se ta investicija na kraju višestruko isplatiti.

Usluga će biti dostupna na gotovo svim uređajima, uključujući i konzole. Za sada su potvrđene aplikacije za PlayStation 4 te Nintendo Switch. Sadržaji će biti ponuđeni u 4K rezoluciji uz HDR gdje je to moguće, a moći će se preuzeti i tako da se mogu gledati kad niste povezani s internetom. Korisnici će moći birati i vlastite avatare bazirane na likovima iz Disneyjevog svijeta.

Animirani filmovi poput Snow White, Cinderella, Aladdin, Beauty and the Beast, Moana i The Little Mermaid će biti dostupni odmah po lansiranju usluge, dok će Pixarova kompletna ponuda ukljućujući i kratke filmove postati dostupna unutar godine dana. Na dan lansiranja, samo na toj platformi izaći će i igrani remake popularnog Disneyjevog animiranog filma Lady and the Tramp, s Tessom Thompson i Justinom Therouxom. Razvija se i animirana serija Monsters at Work, koja će radnju nastaviti šest mjeseci nakon filma Monsters, Inc. te će pratiti novog lika – Tylora Tuskmona, mladog i talentiranog mehaničara koji sanja dogurati do Laugh Floora, kako bi postao poput Mikea i Sulleyja. Serija na platformu stiže 2020. godine.

Disney je prije nekoliko mjeseci najavio razvoj limitiranih Marvelovih i Star Wars serija. Marvelov svemir će tako postati bogatiji za serije WandaVision s Elizabeth Olsen i Paulom Bettanyjem, The Falcon and the Winter Soldier s Anthonyjem Mackiejem i Sebastianom Stanom, te samostalnim serijama o Lokiju s Tomom Hiddlestonom, te Hawkeyeu s Jeremyjem Rennerom u glavnoj ulozi. Uz to dobiti ćemo i animiranu seriju Marvel’s What If…? baziranu na istoimenom strip serijalu, koja će istraživati alternativne vremenske linije i svemire u Marvelovom svijetu.

Star Wars fanovi se mogu veseliti igranoj seriji The Maldorian od osam epizoda, u kojoj ćemo u glavnoj ulozi gledati Pedra Pascala kao lovca na glave. Ostale uloge tumače Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Omid Abtahi, Werner Herzog i Nick Nolte. Serija će biti dostupna već s lansiranjem usluge Disney+. Više detalja se očekuje ovu nedjelju u sklopu panela The Mandalorian. Također se razvija i Rogue One prikvel serija, u kojoj ćemo imati prilike opet gledati/slušati Diega Lunu i Alana Tudyka. No nju možemo očekivati tek 2021. godine. Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma otkrila je kako će to biti uzbudljiva špijunska serija smještena u svemir Star Warsa. Također će svi Star Wars filmovi biti dostupni unutar prve godine lansiranja platforme. Omiljena animirana serija Star Wars: The Clone Wars je također uskrsnuta, te se vraća s 12 novih epizoda.

Ali to nije sve, uz sve te Disneyjeve, Pixarove, Marvelove i Star Wars sadržaje, na platformi će biti dostpuni i National Geographic dokumentarni sadržaji, ukljućujući i seriju The World According to Jeff Goldblum. Spajanjem Disneyja i Foxa očekuje se i veliki izbor Foxovih sadržaja, među kojima je i popularna animirana serija The Simpsons, koja je s trenutnih 30 sezona najdugovječnija serija u povijesti, i koja će sa svima njima biti dostupna korisnicima već s prvim danom lansiranja. U slučaju da nije jasno Disney+ će također biti dom i Disneyjevih blockbuster filmova za kino, pa će tako otvoriti vrata s Captain Marvel, i to s prvim danom kada usluga postane dostupna, a uz njega će se vrlo skoro naći i Dumbo, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent: Mistress of Evil, Frozen 2 i Star Wars: The Rise of Skywalker.

Disney+
Prvi pogled na grafičko sučelje Disney+ platforme

Check Also

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Arcane: puni trailer za 2. sezonu Netflixove serije!

Za fanove Netflixove serije Arcane danas su stigle gorko-slatke vijesti. Netflix je konačno objavio dugoočekivani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics