Discovery je konačno dobio svoju zvijezdu

 

15122016_star_trek_discovery_post_1

Star Trek: Discovery je imao kompliciran put od drawing boarda do snimanja. Nakon otkrivanja na SDCC-u kolovozu i prvih detalja, uslijedila je tišina. Zatim je Discovery naletio na svemirsku anomaliju kada je stigla vijest o odgodi premijere, a potom i vijest o odlasku showrunnera Bryana Fullera. No čini se da je Discovery konačno uspio ubaciti u impulsnu. Zadnjih su tjedana počeli curiti podaci iz CBS-a vezani za casting važnijih uloga. Prvo smo dobili članove Zvjezdane flote i to ne na jednom nego najvjerojatnije na dva broda (USS Shenzou), a onda su se među glumačku ekipu teleportirala i tri Klingonca. Jučer je na twitteru showrunnera Nicholasa Meyera objavljeno i da je započeo traženje lokacija za snimanje u Kanadi.

A nakon dogotrajne potrage, stigla je vijest da je prvi Star Trek serijal u zadnjih 10 godina dobio i dugoočekivanu glavnu ulogu! Prema izvorima iz Entertainment Weeklyja, Sonequa Martin-Green, poznata kao Sasha Willliams iz AMC serijala “The Walking Dead“, igrati će ulogu još neimenovane potporučnice na titularnom brodu Discovery. Osim uloge u planetarno popularnom zombie serijalu, Martin-Green smo mogli gledati kao Courtney Wells u CBS-ovoj seriji “The Good Wife”, te kao Tamaru u ABC-ovoj žanrovskoj seriji  “Once Upon a Time”. Martin-Green biti će prva afroamerička glumica u glavnoj ulozi u Star Trek serijalu. Njen casting se poklapa s najavama Bryana Fullera da je cilj Discoverya slijediti smjernice zacrtane od tvorca franšize Genea Roddenberya, i promovirati toleranciju, raznolikost i slobodu mišljenja (pitanje je da li Fuller znao koliko će nam takav pristup biti potreban u idućoj godini).

U odmaku od ostalih serija i filmova iz Trek univerzuma, lik koji će tumačiti Martin-Green neće sjediti u kapetanskoj stolici (bar ne od početka). Kao što je Fuller rekao na SDCC-u u kolovozu, glavni će lik biti „lieutenant-commander with caveats“, a jedan od ciljeva je da „prikaže lika iz drukčije [nove] perspektive na brodu – onu koja će omogućiti dinamičniji odnos s kapetanom, s podređenima i tako gledateljima pružiti bogatiji kontekst“.

Casting Martin-Green popunio je najvažniju ulogu u seriji. Novosti vezane uz preostale uloge (dva admirala i britanski doktor) bi trebali dobiti ubrzo, budući da snimanje započinje u siječnju iduće godine, a premijera se očekuje se u svibnju 2016. godine.

Check Also

Resident Evil: Death Island, saga se nastavlja i stiže ovo ljeto!

Sony Pictures Home Entertainment je netom objavio prvi teaser trailer za Resident Evil: Death Island, …

Skydance je preuzeo Atlantis, a Colin Trevorrow je i dalje redatelj projekta!

Colin Trevorrow (Jurassic World) je odabrao svoj sljedeći filmski projekt, a nova avantura ga vodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics