Dina: u nastavku filma središnji lik će biti Chani!

U vrlo neočekivanom potezu redatelj Denis Villeneuve je otkrio kako će upravo lik Chani koju tumači Zendaya predvoditi nastavak njegovog vrlo iščekivanog SF filma Dina (Dune). No treba uzeti u obzir da iako je nastavak u planu, da isti još nije dobio zeleno svjetlo. Iz naše trenutne perspektive potez je relativno neočekivan jer centralni lik kako Herbertovog romana ali i nove filmske Dine je upravo Paul Atreides (Timothée Chalamet), no istini za volju kako još nismo imali prilike pogledati Villeneuveov film ne znamo zapravo koliko je to za njegovu verziju logičan korak. A opet s obzirom da bi možebitni nastavak trebao obrađivati drugu polovicu romana to i nije nešto nezamislivo. Također možda je redatelj ponešto pretjerao u opisivanju njezine uloge, jer prema onome što smo vidjeli do sada izgleda da se poprilično držao priče romana, i da je ovdje jednostavno mislio samo na određenu promjenu fokusa do kojeg bi i prirodno došlo.

Villeneuve je ovu informaciju otkrio u intervjuu za talijanski magazin Il Venerdì di Repubblica:

“Jedva čekam snimiti drugi dio Dine kako bi se [Timothée Chalamet i Zendaya] ponovno okupili. Znajući da će u sljedećem poglavlju Zendaya biti glavna junakinja priče.”

Chani Kynes pripadnica je Fremena iliti u prijevodu Slobodnjaka i kći je Liet Kynes, carskog planetologa Arrakisa. Chani stvara blisku vezu s vođom Fremena, Stilgarom, kojeg tumači Javier Bardem. Chani je kao lik dosta zastupljena u drugoj polovici romana Dine, upoznavajući Paula i njegovu majku gospu Jessicu (Rebecca Ferguson) s običajima Fremena. Da će određenih preinaka u filmu biti to znamo i po tome što lik Liet Kynes tumači ženska glumica, odnosno Sharon Duncan-Brewster, što ukazuje na to da bi ona trebala biti majka od Chani.

Čini se da će nastavak Dine primarno ovisiti o uspjehu prvog filma koji u kina (u 2D, 3D i IMAX formatu) i na HBO Max platformu stiže 22. listopada.

Nadopuna: u međuvremenu su objavljene i nove fotografije iz filma Dina.

Dina

Dina

Dina

Dina

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics