Dina na velika platna stiže u studenom 2020.

Vrijeme je za povratak na misteriozni planet Arrakis. Još 2016. godine Legendary Entertainment je ostvario gotovo nemoguće i uspio otkupio prava na Dinu, sf klasik Franka Herberta. Svega nekoliko mjeseci kasnije Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Arrival, Blade Runner 2049) je službeno najavljen kao redatelj nove filmske adaptacije. Nakon toga Dennis Villeneuve počinje okupljati vrlo impresivna glumačka imena za svoju verziju filma Dina. S obzirom da se glumačka postava poprilično zaokružila te da je snimanje najavljeno za proljeće ne čudi da je Warner Bros. danas konačno objavio i datum premijere. Dina u kina stiže 20. studenog 2020. godine, i očekivano imat ćemo je prilike gledati u 3D i IMAX formatima.

Timothee Chalamet je preuzeo ulogu Paula Atreidesa, a Rebecca Ferguson će tumačiti njegovu majku Jessicu. Početkom godine otkriveno ja kako je Oscar Isaac u pregovorima da igra lik Paulovog oca vojvode Letoa Atreidesa. Stellan Skarsgard će tumačiti glavnog zlikovca, baruna Vladimira Harkonnena, najvećeg neprijatelja kuće Atreides, koji želi Arrakis samo za sebe. Charlotte Rampling će tumačiti Časnu majku Gaius Helen Mohiam, predvodnicu sestrinstva Bene Gesserit. Javier Bardem je u pregovorima da preuzme ulogu Stilgara, vođe Fremena, skupine starosjedilaca planeta Arrakis; dok bi Zendaya trebala tumačiti lik Chani, mlade ratnice, pripadnice Fremena koja će postati vrlo blsika s Paulom.

Dave Bautista će tumačiti zloglasnog nećaka baruna Harkonnena – Glossua Rabbana, koji je zaradio nadimak “zvijeri” nakon ubojstva svog vlastitog oca. 13. veljače saznali smo da će se i Josh Brolin pridružiti glumačkoj postavi Dine, i to u vrlo značajnoj ulozi ratnika trubadura Gurneyja Hallecka. Samo dan kasnije otkriveno je kako se u pregovorima za ulogu Duncana Idahoa, vještog mačevaoca kuće Atreides i desnu ruku Isaacovog Letoa nalazi ni manje ni više nego Jason Momoa. Sve u svemu vrlo zanimljivo.

Scenarij potpisuje Villeneuve zajedno s Ericom Rothom (Forrest Gump, Curious Case of Benjamin Button) i Jonom Spaihtsom (Passengers). Producenti su Villeneuve, Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt i Thomas Tull. Izvršni producent je Kim Herbert, a Kevin J. Anderson ima ulogu kreativnog savjetnika.

Dina

Check Also

Resident Evil: Death Island, saga se nastavlja i stiže ovo ljeto!

Sony Pictures Home Entertainment je netom objavio prvi teaser trailer za Resident Evil: Death Island, …

Skydance je preuzeo Atlantis, a Colin Trevorrow je i dalje redatelj projekta!

Colin Trevorrow (Jurassic World) je odabrao svoj sljedeći filmski projekt, a nova avantura ga vodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics