Deveti festival srpskog filma fantastike u Beogradu

 

Deveti festival srpskog filma fantastike (FSFF) održat će se od 15. do 18. listopada u Domu omladine Beograd. Posjetitelji će i ove godine imati prilike pogledati više od 40 domaćih i stranih filmskih ostvarenja. Već tradicionalno biti će organizirana i beogradska ‘šetnja zombija’ koja će se održati posljednjeg dana festivala. Filmovi će se natjecati za dvije nagrade, Koskar i Piramidu. Koskar se dodeljuje u domaćoj natjecateljskoj selekciji, regionalnoj (zemlje bivše Jugoslavije) i međunarodnoj. Piramida se dodjeljuje za filmove na zadanu temu, a ove godine je to slavenska mitologija. Festival će otvoriti američki redatelj Mick Garris, koji se proslavio adaptacijama djela Stephena Kinga.

Šetnja zombija okupit će brojne ljubitelje horora i fantastike, maskirane u žive mrtvace. Prva šetnja je održana prije dvije godine i privukla je značajnu pažnju domaćih kako i stranih medija. U prošlogodišnjoj šetnji u Beogradu sudjelovalo je više od 500 sudionika iz regije. Za sudionike šetnje pripremljena su brojna iznenađenja kao i nagrade za one s najboljom maskom. Kako bi se prijavili za besplatno šminkanje, potrebno je do 11. listopada poslati svoje podatke: ime, prezime i godinu rođenja na zombiewalkbelgrade@gmail.com.

Za glavnu nagradu osmog izdanja Festivala srpskog filma fantastike 2013. godine natjecalo se čak 20 filmova u domaćoj selekciji. Koskara za najbolji film odnio je Andrej Boka za Priču o stanovnicima zida te vam istog donosimo i preporučamo za gledanje, uživajte…

Check Also

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics