Detaljni program i popis nagrada za Star Wars dan u Branimir centru – 19.12.

 

13122015_Star_Wars_Dan_post_1

U Branimir centru u Zagrebu vas 19. prosinca očekuje Star Wars dan. Inverzija je za sve fanove Sile organizirala jedinstveni program u trajanju od 13:30 do 21:30 h.

U Pikto galeriji smo pripremili fantastičnu Star Wars izložbu crteža, ilustracija i strip tabli posvećenih Zvjezdanim ratovima. Predstavit ćemo vam presijek radova domaćih autora koji su radili za strane strip izdavače: Igora Kordeja, Darka Macana, Edvina Biukovića i Esada Ribića, a bit će izloženi i radovi Tihomira Tikulina Tice, Sebastijana Čamagajevca, Ive Svorčine, Tomislava Tikulina, Mimija Cortazara, Nikole Listeša, Damira Ercegovića, Matta Hollingswortha i drugih. Uz ilustracije i strip table, na izložbi će biti prikazani i neki do sada neobjavljeni radovi. Od stranih autora, izdvajamo Drewa Struzana, američku legendu koji je radio plakate za sve nastavke Zvjezdanih ratova, kao i za najnoviji film Sila se budi te Ralpha McQuarriea autora konceptualnih ilustracija za originalnu trilogiju. Svečano otvorenje izložbe je u 18:00 h, i ako budete točni tamo ćete uživo zateći barem Kordeja, Macana i Ticu, a ako lijepo zamolite možda vam i nešto nacrtaju.

13122015_Star_Wars_Dan_post_02

Svi ste pozvani i na cosplay natjecanje. Nije bitno koliko imate iskustva ako imate volje i naravno neki zanimljiv odjevni outfit inspiriran Zvjezdanim ratovima, može biti i mushup. Prijave za natječaj primamo od početka eventa pa sve do 18:00 sati. Odluku o najboljem, najsimpatičnijem i najinventivnijem kostimu donijet će stručni žiri. Ocjenjivat će se uživljavanje u lik kojeg predstavljate, kreativnost, ali i sama izvedba kostima.
Nagrađujemo ukupno tri mjesta u kategoriji za odrasle i jedno u kategoriji za djecu.
Prvo mjesto osvaja nagradni bon u vrijednosti od 500 kn koji su nam omogućile Algoritam Profil Mozaik knjižare, karton craft pive – Red Baron koje je osigurala Air Craft Brewery, službenu SW torbu, službenu SW majicu, službenu SW šalicu, službeni plakat filma Sila se budi (2i Film), ulaznice za film po izboru (BC) iako svi znamo što ćete ići gledati i POP! Vinyl Star Wars figuricu (Inverzija). Drugo mjesto osvaja karton craft pive – Red Baron, službenu SW torbu, službenu SW majicu, ulaznice za film po izboru i službeni plakat filma Sila se budi. Treće mjesto osvaja karton craft pive – Red Baron, službenu SW torbu, službenu SW šalicu, ulaznice za film po izboru i službeni plakat filma Sila se budi. Pobjednik u dječjoj kategoriji odnosi SW dječju majicu i paket Star Warsa super knjiga s naljepnicama: Clones vs. Droids, Forces of evil, Epic battles, Defenders of the galaxy koje nam je ustupilo Znanje. Cosplayati možete i bez prijave, ali ako želite sudjelovati u nagradnom natječaju tada se morate prijaviti na štand Inverzije gdje ćete dobiti sve potrebne informacije. Za sve cosplayere osigurano je mjesto za presvlačenje i eventualno šminkanje.

U 19:00 h će Pikto galerija osim izložbe ugostiti i Marka Fančovića, autora, prevoditelja, teoretičara znanstvene fantastike i vrsnog poznavatelja filmskog opusa Georgea Lucasa i Zvjezdanih ratova. Očekuje vas fantastično predavanje: Korijeni i stablo Ratova zvijezda. Kakve veze imaju Sergio Leone, Shane i poručnik Blueberry s Lucasovim ostvarenjem? Koji je događaj iz Drugog svjetskog rata bio glavna inspiracija za napad na Zvijezdu smrti? Zašto Orson Welles nije bio glas Dartha Vadera? Odakle ona frizura princeze Leie iz Epizode IV? Zašto je Tatooine pustinjski planet, a ne bujna džungla? Zašto Lucas nije režirao Epizode V i VI? Kome se David Lynch žalio na Lucasa? Kako je veliki majstor francuskog stripa reagirao na bezočnu krađu svoje scenografije? Kojeg je slavnog glumca zamijenio Hayden Christensen? Sve to, i još mnogo toga doznajte na ovom predavanju!

Pripremili smo i nagradnu igru za sve posjetitelje. Da bi sudjelovali potrebno je samo točno odgovoriti na pitanja s letka koje ćete moći pronaći po cijelom centru, dok ćete ispunjene letke ostaviti u nagradnoj kutiji na štandu Inverzije. Izvlačenje je na rasporedu na kraju eventa, a dobitnici će biti objavljeni i na našem portalu. Dobitnici koji će biti prisutni na izvlačenju će moći odmah preuzeti svoje nagrade dok ćemo ostalima nagrade poslati poštom. Nagradni fond se sastoji od službenih majica, magičnih šalica, torba i plakata filma Zvjezdani ratovi: Sila se budi koje nam je osigurao distributer filma 2i Film. Možete osvojiti i ulaznice za film po izboru koje nam je omogućio Branimir centar. Inverzija je također osigurala dio fantastičnih nagrada kao što je limitirano izdanje Star Wars PS4 konzole, a tu su i nezobilazne POP! Vinyl Star Wars figurice, te BluRay izdanje popularne filmske sage.

13122015_Star_Wars_Dan_post_03

Očekuje vas i Artoskop – božićni sajam rukotvorina koji također nosi Star Wars predznak. Dvadesetak izlagača će uz regularnu ponudu unikatnih radova predstaviti i onu vezanu uz temu Zvjezdanih ratova. Tako da je ovo definitivno pravi, a da ne kažemo i jedini sajam za kupovinu unikatnih Star Wars poklona. U sklopu štandova na sajmu imat ćete prilike isprobati i craft pivu – Red Baron jer niste valjda mislili da Han ne pije pivo sad kad je malo ostario 😉 I ne nema rasprave Han je pucao prvi, i piva nije kumovala tome. Dakle ako želite pravu crvenu domaće skuhanu pivu tada se vidimo već znate gdje. Kad smo već kod Hana i te famozne scene u kantini, znate li da Inverzija ima u ponudi limitirano izdanje majice ‘Han shot first‘ koju možete nabaviti na Inverzijinom štandu. Osim majica, čekaju vas i POP! Vinyl SW figurice, SW licencirane šalice, Star Wars Furby Furbacca, Imperial Assault Board Game, SW Premium Notebook Kylo Ren i svašta nešto…

13122015_Star_Wars_Dan_post_04

Jesmo li već spomenuli da nam na event dolazi i HP. Predstavit će nam svoje limitirane Star Wars prijenosnike, a bit će i dovoljno dobri da vam na zahtjev odmah isprintaju sve te fantastične slike koje ćete naravno napraviti s cosplayerima.

Za male klince i klinceze smo također pripremili kutak u kojem će moći isprobavati svjetlosne mačeve, ali i testirati svoje umijeće crtanja na kreativnoj radionici.

Tako da niti ne pomišljajte na to da preskočite ovo okupljanje tim više jer je program potpuno besplatan. Provjerili smo, u BC-u 19. prosinca još uvijek ima dobrih mjesta za gledanje Epizode VII, pa tko već nije pravac u kupovinu karata. Dođite, fotkajte se i izradite slike na licu mjesta, cosplayjajte, poslušajte predavanje, pogledajte izložbu, osvojite cool nagrade, pogledajte nove Zvjezdane ratove i izaberite božićni poklon. Budite dio jedinstvenog Star Wars dana. Sila te zove!

13122015_Star_Wars_Dan_post_06

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics