Denis Villeneuve će režirati adaptaciju romana Rendezvous With Rama

Nakon svog rada na nedavnom kino hitu, novoj adaptaciji Dine, Denis Villeneuve se ponovno vraća u redateljsku fotelju za još jednu adaptaciju znanstvenofantastičnog romana. Ovaj puta se radi o kultnom romanu Rendezvous With Rama iz 1973. godine za kojeg je Arthur C. Clarke dobio prestižne žanrovske nagrade Hugo, Nebula i BSFA Award. Kod nas je roman preveden kao Sastanak s Ramom u nakladi Izvora.

Kuća koja stoji iza projekta je Alcon Entertainment s kojom je Villeneuve već surađivao na kriminalističkoj drami Prisoners i sf filmu Blade Runner 2049. Film će producirati Broderick Johnson, Andrew Kosove, Lori McCreery i Morgan Freeman koji je i držao prva na roman prije nego su prešla kod Alcon Entertainmenta.

Do 2130. godine, Sunčev sustav je koloniziran, a ljudi žive na planetima od Merkura do Neptunovih mjeseca. Unatoč tolikoj ekspanziji i otkrićima, nije bilo nikakvih znakova inteligentnog života osim našeg rođenog na Zemlji. Sve do Rame. Nalazio se još izvan Jupiterove staze kad se ustanovilo da juri brzinom koja ga ne vodi po elipsi oko Sunca. Astronomi su tada odlučili da je dovoljno neobičan da umjesto broja dobije ime. Pa je tako nazvan Rama. I na tome bi ostalo da je Rama bio tek neka kamena gromada na proputovanju kroz naš sustav. Da, bio je na proputovanju. Ali ne i asteroid. Bio je to šuplji valjak dužine 50 kilometara i širine 16 kilometara, građen nečijom rukom. Koja nije bila ljudska…

“Ovo je jedno od najinteligentnijih djela fikcije u žanru; postavlja jednaku količinu pitanja koliko daje i odgovora, i djelo je za naše vrijeme. Savršeno se uklapa u briljantni senzibilitet našeg prijatelja i suradnika Denisa, a posebno radi njegove ljubavi i strasti prema znanstvenoj fantastici. Također nam je drago što ćemo raditi s Morganom i Lori, koji dijele dugogodišnju strast prema ovom djelu.” – izjavili su Johnson i Kosove.

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

One comment

  1. E, ovo je jako dobra vijest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics