Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster za reboot kultnog medicinskog horora Dead Ringers (Ukleti blizanci) redatelja Davida Cronenberga. Ova moderna adaptacija je napravljena u vidu serije u kojoj su glavne uloge blizanaca umjesto muškoj osobi pripale ženskoj. Rachel Weisz (The Favourite) koja je inače i sama veliki fan originala tumači Elliot i Beverly, blizanke koje dijele sve, drogu, ljubavnike i nepopustljivu želju da se učini što god je potrebno — uključujući pomicanje granica medicinske etike — u nastojanju da pomaknu zastarjelu praksu i stave brigu o zdravlju žena u prvi plan.

Identične blizanke Mantle su najuspješnije, briljantne i najneobičnije osobe koje nikada niste upoznali. Jednake od glave do pete, ove dvije ginekologinje rade na misiji da promijene način na koji se porađaju žene. Droga, pionirska ali vrlo nelegalna medicinska istraživanja, seks i zaljubljivanje, sve je to dio drame koja je utemeljena na kultnom klasiku Davida Cronenberga iz 80-ih godina, a koja nas odvodi na bitno mračniji i čudniji teritorij nego što smo to mogli zamisliti.

U isječku, koji je iz prve epizode serije, blizanke spletkare u zalogajnici i odmah se vidi tko je Zack, a tko Cody: Elliot ima spuštenu kosu, jede s otvorenim ustima, britko koristi sarkazam i govori stvari poput “jebote” i “sranje”. Beverly pak govori tiho, nosi uredno zategnutu kosu u punđi i želi “potpunu kontrolu”.

Showrunnerica, scenaristica i izvršna producentica serije je Alice Birch (Normal People, Succession). Redatelji su Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene, The Nest), Karyn Kusama (Jennifer’s Body, Yellowjackets), Karena Evans (P-Valley, Snowfall) i Lauren Wolkstein (Queen Sugar, Y: The Last Man). Ostale izvršne producente čine Weisz, Stacy O’Neil, Megan Ellison, Sue Naegle, Ali Krug, James G. Robinson, David Robinson i Barbara Wall.

Glavne uloge uz Weisz kao Elliot i Beverly Mantle tumače Britne Oldford kao Genevieve, Poppy Liu kao Greta, Michael Chernus kao Tom, Jennifer Ehle kao Rebecca i Emily Meade kao Susan.

Svih šest epizoda serije na Prime Video stiže 21. travnja.

Dead Ringers

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics